Komma fram
 
Titel: Komma fram
Författare: Rainbow Rowell
Antal sidor: 334 (Danskt band)
ISBN: 97891 866 34780
Publiceringsår: 2015 (Original: 2014)
Serie: -
Originaltitel: Landline
Första mening: "Georgie svängde in på uppfarten och var tvungen att gira för en cykel."
 
Handling: Georgie och Neal har inte ett direkt dåligt äktenskap men det känns heller inte väldigt bra alla gånger. Georgie drömmer om det stora genomslaget som manusförfattare och när chansen kommer och hon måste jobba under julhelgen blir det droppen som får bägaren att rinna över, Neal tar med sig de två barnen och åker till sina förldrar i Omaha och kvar lämnas Georgie med en frostig stämning. När Georgie försöker ringa honom svarar han inte, förutom den gången då hon testar den fasta telefonen från sitt gamla flickrum för då svarar faktiskt Neal - den Neal som Georgie lärde känna för femton år sedan. Nu har hon fått chansen att ställa allt till rätta, men vad innebär det?
 
 
Omdöme: Rainbow Rowell gör det igen med sina dialoger och sina karaktärer, skapar något helt unikt som samtidigt känns så väldigt äkta. Georgie är inte direkt en person som man kanske kan gilla men jag känner igen mig i vissa tankegångar, särskilt det där med att om man verkligen älskar någon och tror att han kan bli lyckligare med någon annan så kanske det är mest rätt att släppa taget? Jag tror att det var just igenkänningsfaktorn som gjorde läsupplevelsen så väldigt positiv för mig, annars är boken ganska långsam och kretsar i princip bara kring Georgie och Neals förhållande från första dagen de träffades till idag. Visst kan boken beskrivas som mysig, det är ju trots allt en relationsroman, men den innehåller en liten strimma av mörker som gör att mitt intresse aldrig riktigt falnar. Jag vet inte hur den kommer att sluta, om Georgie och Neals kärlek är tillräcklig, och även om det inte direkt håller mig på halster så vill jag väldigt gärna veta hur det går för dem. 
 
Jag uppskattade historien men det är nog trots allt språket som är Rainbow Rowells främsta styrka, det märks att det är hon som är författare och det är något positivt, att det inte känns som en bok skriven av vem som helst. Hon har en förmåga att göra det vardagliga intressant. Jag är dock inte helt begeistrad i slutet och jag tycker att några trådar lämnades därhän som jag gärna hade sett blivit lite mer utrett. Annars en väldigt charmig bok som passar perfekt inför jultider. Gilla böcker är återigen på banan för mig!
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Rainbow Rowell: