Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött
 
 
 
Titel: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött
Författare: Alex Schulman
Antal sidor: 199 (pocket)
ISBN: 97891 86675 684
Publiceringsår: 2011
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Det är sen eftermiddag den 4 juli 2008."
 
Handling: Alex Schulman har precis skilt sig från sin fru och beger sig från deras gemensamma lägenhet med två resväskor i vardera hand, det här blir nörjan på en ny resa. En resa som han inte alls ser fram emot. Men så plötsligt träffar han Amanda och det kommande året kommer att kantas av både med- och motgångar. Men hur eller hur så blir det starten på deras nya liv tillsammans.
 
 
Omdöme: När jag läste boken Skynda att älska av Alex Schulman upptäckte jag en annan sida av hans skrivande, en väldigt fin sådan. Det kommer inte riktigt till sin rätt i den här boken tycker jag även om den också såklart är väldigt fin men dock inte lika skör. Som författare är Alex Schulman modig, han vågar utelämna delar av sig själv som andra förmodligen inte kommer att finna särskilt smickrande. Som när han ställer upp i Singing Bee tillsammans med andra personer som också gärna vill kalla sig kändisar. På något sätt lyckas han ironisera över sig själv med någon slags självdistans att han får mig att skratta åt honom med honom, om det är någon som förstår var jag vill komma. Han vet att han suktar efter kändisskap och bekräftelse, skäms kanske dessutom lite över det, samtidigt som han inte tycks kunna sluta njuta av det. Som när några tonåringar kommer fram för att be om hans autograf och det sedan kommer fram att de inte vet vem han är, men att de tror att han är någon typ av kändis. Eller när han har boksignering och ingen dyker upp. Han plockar fram tillfällen som borde göra ont för att visa upp dem för allmän beskådan.
 
Sedan måste jag väl erkänna att historien inte var något som direkt grep tag i mig och som dessvärre inte gjorde läsupplevelsen till den kärleksförklaring som jag kanske hade väntat mig. Så intresserad är jag helt enkelt inte av Alex Schulmans privatliv. Däremot skulle jag gärna vilja läsa något skönlitterärt av honom, för språket har han ju definitivt med sig. Det råder det inga tvivel om.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Alex Schulman: