Första gången
 
Titel: Första gången
Författare: Mårten Melin
Antal sidor: 67 (Kartonnage)
ISBN: 97891 7567 5145
Publiceringsår: 2016
Serie: Max #3
Originaltitel: -
Första mening: "Jag tittar på pappa i bilens backspegel."
 
Handling: Max åker på semester med sin pappa och hans nya tjej. På semestern träffar Max en tjej som heter Maja och hon är inte som någon som Max tidigare har träffat. Maja har blått hår, är vegetarian och spelar i ett punkband. Dessutom verkar det som om Maja verkligen gillar Max.
 
Omdöme: Mårten Melin kan verkligen konsten att skriva om känslor med väldigt få och enkla ord. Jag tycker att det är bra att det satsas på att skrivas lättlästa böcker för den här åldersgruppen som inte känns så barnsliga. För det här känns verkligen som en "riktig" berättelse trots att den är både lättläst och kort. Visst blir det väldigt tunnt sett till karaktärerna och det är främst historien och händelseförloppet som får ta störst plats, men så blir det ju lite automatiskt om boken ska vara kort och konkret.
 
Jag tror definitvit att den här kan passa både ovilliga läsare på högstadiet som läsare som har det lite svårare med orden. Det är ett bra betyg om jag som storläsare faktiskt kan känna ett nöje i att läsa den. Jag tycker att själva sexscenen är bra beskriven, de använder kondom helt naturligt utan att reflektera över det och de vågar prata med varandra om hur det känns. Samtidigt som det inte alls osar moralpredikan över det hela. 
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Mårten Melin:
Som trolleri
Men jag är kär i henne (Max #1)
#1 - Anonym

hmm, denna lilla bok kanske man ska läsa. ibland vill ha läsa något kort och okomplicerat. dessutom gillar jag kärlekshistorier. måste också bara skriva, att varje gång jag läser din blogg tänker jag hur förbaskat bra ditt blogg namn är. romeoandjuliet, så himla fint <33 kram

Svar: Bra "lunchrastbok" - en bok att hinna läsa på lunchen :) Nämen, tack så mycket fina du!
Carolina Edvinsson