Veckans fråga - Bibliotek
 
 
När jag såg att veckans fråga hos Barnboksbloggen handlar om bibliotek så kände jag att jag ju bara var tvungen att svara. Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte? 
 
Som bibliotekarie tycker jag ju såklart att bibliotek är det bästa som finns!
 
Fast mest gillar jag nog biblioteket som idé och inte så mycket för min personliga skull. Visst, jag lånade ofantligt mycket innan jag började jobba eftersom jag omöjligt skulle ha råd att köpa allt jag vill läsa när jag vill läsa det. Men det jag gillar mest med biblioteket är själva tanken på det som en demokratisk rättighet, att alla ska ha tillgång till litteratur och information oavsett vem man är och oavsett vilken bakgrund man har. Det är bibliotek för mig, att alla är välkomna precis som de är. Finns det något annat offentligt rum som bara ger och ger och inte kräver något tillbaka? Där du inte behöver konsumera eller ens engagera, en plats där man bara kan vara. Det är det bästa med bibliotek.
 
 
#1 - MissMagic

Bra inlägg! Håller med! Det är det som gör bibliotek underbara! :)

#2 - Ewelina

Tycker också mycket om bibliotek och framförallt stämningen där. Skulle kunna gå omkring i timtals och bara titta på böcker :)

#3 - Boklysten

Håller med! Tycker också att bibliotek är bra, men inte för mig.

#4 - Lion´s Library

Fina tankar att läsa för mig som är påväg mot bibliotekarie-yrket :) Men jag är precis som dig, tycker om bibliotek men jag vill gärna äga mina böcker ;) fast jag köper sällan nytt utan tar det som finns på loppisar och sånt.

#5 - Monika

Jag älskar verkligen biblioteket som idé och jag tycker om att vara där, men lånar gör jag väldigt sällan.