En i laget
 
Titel: En i laget
Författare: Gunnar Ardelius, Zulmir Bečević, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén, Morgan Larsson, Patrik Lundberg, Johanna Nilsson, Ronnie Sandahl, Magnus Sjöholm, Malin Stehn, Jesper Tillberg, America Vera-Zavala & Jenny Wrangborg
Antal sidor: 254 (Häftad)
ISBN: 97891 88279 026
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Ibland har jag inte ens en sekund."
 
Handling: 14 författare. 13 noveller. 4 dikter. Den gemensamma nämnaren är att de samtliga handlar om fotboll. 
 
 
Omdöme: Det behövs alltid böcker som lockar till läsning och jag antar att den här ganska tydligt har ett sådant syfte, att locka ungdomar som annars inte läser till läsning. Jag har inga som helst problem att läsa om fotboll, jag var till och med mer intresserad av fotboll än av läsning när jag gick på högstadiet så jag hade nog varit en i målgruppen på den tiden även om det ser lite annorlunda ut nu, men det räcker inte riktigt att det bara handlar om fotboll för att det ska engagera tillräckligt. Många av novellerna är väldigt lika varandra och ibland känns det som om jag har läst en novell förut, även om jag inte har det. Kanske var det jag som gjorde fel när jag läste många av dem i ett svep, det är klart att jag blandar ihop dem då eftersom de trots allt har samma huvudtema - fotboll. Vissa författare lyckas dock med att få det att handla om fotboll och något annat, som krig eller vänskap eller svek eller misslyckande. 
 
Men som alltid när det kommer till antologier så är det vissa texter som tilltalar mig personligen mer än andra och det är förmodligen inte samma texter som berör någon annan, vi har alla olika referensramar och därför borde det i alla fall finnas minst en novell i den här för alla. Jag hade dock kanske förväntat mig lite mer av den här eftersom det är många starka namn inblandade, några av författarna tillhör till och med mina favoriter! Men jag hör dem inte och jag känner dem absolut inte. Kanske är det lite krystat och fotboll kanske inte är för alla.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Gunnar Ardelius:
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket
Het (Antologi)
 
Böcker som jag tidigare har läst av Zulmir Bečević:
 
Böcker som jag tidigare har läst av Patrik Lundberg:
 
Böcker som jag tidigare har läst av Johanna Nilsson:
 
Böcker som jag tidigare har läst av Jesper Tillberg: