Spöknät
 
 
Titel: Spöknät
Författare: Petrus Dahlin
Antal sidor: 221 (Kartonnage)
ISBN: 97891 2969 8978
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 9-12 år
Första mening: "Tino såg på mammas ögon att hon var ledsen även om hon försökte dölja det bakom ett stort leende."
 
Handling: Tino har sommarlov och är för det mesta ensam, hans mamma är deprimerad efter att hans pappa lämnade dem och Tino vet inte hur han ska kunna hjälpa henne. En dag dyker Akki upp från ingenstans, hon ser lite annorlunda ut med sina kläder och pratar lite gammalmodigt som om hon skulle hålla på med rollspel eller lajv. När Tinos mamma sedan plötsligt försvinner är Akki genast där och erbjuder Tino sin hjälp, men kan Tino lita på henne? Han vet ju inget om henne, är hon vän eller fiende?
 
 
Omdöme: När jag läste Petrus Dahlins Kurragömma så blev jag ju nästan rädd på riktigt, barn som har drunknat och som går igen för att söka själar är onekligen läskigt. Här är det mer fokus på andra sorters spöken och andar och jag har lite svårare för det. Jag tror ju inte på spöken och då är det klart att det är svårare att övertyga mig om att något är läskigt när det kommer till just det. Jag hade också svårt att engagera mig för karaktärerna i boken. Tino kändes bara så himla tråkig och Tinos mamma var knappt med förrän hon försvann, även om det tog väldigt lång tid för Tino att upptäcka just det. Jag hade velat veta mer om Tino och hans pappa, hur såg familjens relation ut till varanda innan de splittrades? 
 
Ska jag vara helt ärlig så tappade jag nog lite av berättelsens fart i och med att jag läste den ganska sporadiskt med långa uppehåll. Jag hann aldrig riktigt komma in i den eller låta den suga tag i mig och jag tror att mycket av förklaringen till min inställning ligger just i det. Jag tappade till och med bort mig i förklaringen vad Spöknät egentligen var för något? Lite snappade jag såklart upp och jag hängde med i det stora hela men detaljer kan ni inte fråga mig om. Jag hoppas att det beror på att jag läste den sporadiskt och inte att den var svårläst. Den avslutas å andra sidan väldigt snyggt där läsaren lämnas med tanken på att det onda ska komma tillbaka en dag, kanske när vi minst anar det?
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Petrus Dahlin: