Fredagsfråga - Böcker och Musik
 
Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa? Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?
 
Precis som Annika som håller i bokbloggsjerkan ska jag åka till Göteborg nästa helg för att gå och se Håkan Hellström, bilden ovan är just från boken Håkan på Ullevi. Det kommer att bli fantastiskt. Annars har jag läst en del rockbiografier, men egentligen utan någon större behållning för det är verkligen inte vad jag lyssnar till. Min musik hittar man nog främst i ungdomsböckerna och då som citat, där brukar typiska Hellströmcitat trängas med Kentcitat. Musik och deckare är ju också annars en vanlig kombination där den typiska polisen tycker om att luta sig tillbaka med ett glas alkoholhaltig dryck och lyssna på opera eller klassiskt. Förutom Ewert Grens, skapad av Roslund & Hellström, som helst av allt lyssnar till något så oväntat som Siw Malmkvist.
 
 
 
 
#1 - Klimakteriehäxan

Grens-polisen har gett Sian en revival, tror jag!

#2 - Lotten

Vet att jag läst en bok med massa Kentcitat i början av kapitlen men minns inte vilken bok det var

Svar: Kanske Kaninhjärta av Christin Ljungqvist? Tror att det i alla fall förekommer där om jag inte är helt ute och cyklar.
Carolina Edvinsson

#3 - Boklysten

Kul att ni båda åker till den konserten!

#4 - Monika

Men herregud, hur kunder jag glömma Ewert och Siwan?!

Svar: Haha, ja det undrar jag också!
Carolina Edvinsson