Uppgång och fall
 
Titel: Uppgång och fall
Författare: Liv Strömquist
Antal sidor: 129 (Häftad)
ISBN: 97891 7037 9277
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Den här gången behandlar Liv Strömquist ämnen som ekonomi, klass och kapitalism. Varför tar ingen tag i det globala problemet med extrem rikedom? Varför influeras andliga sökare av österländska läror när de vill vara mindful när vårt västerländska kapitalistiska system är totalt historiskt överlägset när det gäller att leva i nuet? 
 
 
Omdöme: Det jag gillar med Liv Strömquist är att hon genom sina seriealbum nästan föreläser om ett ämne fast på ett mycket mer lättillgängligt vis. Det är liksom först och främst kunskap som förmedlas även om det till stor del är uppluckrat med hjälp av humor. För visst är det roligt men det är samtidigt också informativt och det är inte lätt att underhålla och informera på en och samma gång. Jag skulle dock säga att det här albumet är lite mer tungrott än hennes tidigare, att det är så mycket hon vill få fram så att det blir lite på bekostnad av tillgängligheten. Det går inte bara att skumläsa igenom det utan man måste vara skärpt vid läsningen för att hänga med på det som sägs. Det kanske också har att göra med att jag har lite tunnare bank av egna erfarenheter inom det här området som jag har lite svårare att ta till mig det. 
 
Jag tycker på det stora hela att albumet är lite varierat, vissa grejer gillar jag helt enkelt mycket mer än andra. Jag gillar hennes analys av varför det går så dåligt för vänstern och hennes frågeställning kring varför människor åker till Asien för att bli ett med nuet när det är det enda vi verkar vara här, vi lever bara här och nu när det kommer till både ekonomin och klimatet utan en tanke på hur framtiden kommer att se ut. Hon är bra Liv inget snack om saken men jag känner ändå att det faller lite tunnt för mig.
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
Böcker som jag tidigare har läst av Liv Strömquist: