Bakom din rygg
 
Titel: Bakom din rygg
Författare: Sofie Sarenbrant
Antal sidor: 393 (Inbunden)
ISBN: 97891 8817 1108
Publiceringsår: 2017
Serie: Bakom din rygg #1
Originaltitel: -
Första mening: "Allt går så snabbt att han inte hinner uppfatta vad som händer."

Handling: Jenny blir utom sig av svartsjuka när Angelina börjar på Salong de Luca och ägaren Stefano bara får ögon för henne. Men Jenny anar ganska snart att Angelina döljer något, varför vill hon aldrig prata om sig själv eller sitt förflutna? Driven av svartsjuka börjar hon nysta i Angelinas privatliv för att försöka rämna hennes perfekta fasad. Samtidigt sker en rad mord på kunder som har kopplingar till salongen och under den välpolerade ytan börjar ett farligt psykologiskt spel att äga rum, vem går det egentligen att lita på? Och kommer sanningen att komma fram innan det är alldeles för sent? 

Omdöme: Att Sofie Sarenbrant inte tillhör mina favoriter borde vara allmänt känt vid det här laget men ibland vill man ju bara ha något lättsmält som går fort att läsa och som inte kräver så mycket tankeverksamhet. Då fungerar den här typen av böcker bra och jag trodde verkligen att jag hade mina förväntningar på ungefär den nivån jag tänkte att de skulle vara men ändå blir jag besviken. Jag har ju haft lite svårt att ta till mig Emma Sköld som är huvudperson i Sofie Sarenbrants tidigare böcker och tänkte att nu när det kommer en ny spänningstrilogi ska jag ge det här en ny chans. Det blev inte bättre. I den här boken är karaktärerna om möjligt ännu mer osympatiska och jag irriterar mig på att de båda kvinnorna hyser sådan enorm avundsjuka och svartsjuka gentemot varandra. En avundsjuka som delvis bottnar i ett triangeldrama där det självklart är en man inblandad. Hela den där grejen känns bara så himla sunkig. 

Däremot är boken, precis som de tidigare, skriven på ett sätt som gör att det hela tiden är enkelt att läsa vidare. Det är ett lätt språk och korta kapitel och bara man börjar läsa så kan sidorna rassla iväg i en rasande takt. Den blir dock aldrig så spännande som jag hade hoppats och jag tror att det mest beror på att jag inte bryr mig om vad som händer med karaktärerna. Jag antar att författaren har försökt bygga upp karaktärerna på ett sätt som gör att man som läsare inte ska kunna lita på någon av dem, de ska alla vara kapabla mördare, men den spänningen uteblir lite i och med att jag inte bryr mig om vem som är den skyldiga. I mina ögon kan det vara vem som helst och jag skulle varken bli förvånad eller överraskad. Jag tror helt enkelt att den här boken hade vunnit en del på att ha karaktärer som man kan känna igen sig i eller i alla fall känna med.


Betyg: 1/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Sofie Sarenbrant:
Avdelning 73 (Emma Sköld #4)
Visning pågår (Emma Sköld #3)
Andra andningen (Emma Sköld #2)
Vila i frid (Emma Sköld #1)
Vecka 36
Istället för dig
#1 - Felicia

Vad tråkigt att du kände så för denna har varit så hypad att jag själv blivit intresserad och har höga förväntningar :/