Sjuka själar
 
Titel: Sjuka själar
Författare: Kristina Ohlsson
Antal sidor: 381 (Pocket)
ISBN: 97891 7579 2002
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "-Välkommen."
 
Handling: Lukas återvänder till sitt barndomshem tio år efter att det mest förfärliga ägde rum. Lukas försvinner tre dagar innan han ska ta studenten men hittas senare med svåra skador, så pass svåra skador att han inte minns något av det han har varit med om. Det enda han och alla andra vet är att två personer tidigare har försvunnit på samma sätt men att det bara är Lukas som har återvänt. Nu är han tillbaka där det skedde och hoppas att han ska kunna räta ut alla frågetecken en gång för alla. Vad var det som hände? Och vem var det som förstörde hans liv? 
 
Omdöme: Är det något som Kristina Ohlsson kan så är det att skriva en historia med bra driv, helt enkelt en bladvändare om man vill använda det uttrycket, oavsett genre för den här boken är inget undantag. Jag har sett på andra bloggar att de inte vill definiera boken som en skräckroman eller att själva ordet skräckroman motsäger sig självt eller att det är mer en thriller eller en pyskologisk spänningsroman eller till och med en deckare man jag tänker inte gå djupare in på att försöka definiera genren eller sätta boken i varken det ena eller det andra facket utan jag tyckte att den var väldigt obehaglig och att det fanns stunder när jag satt som fastnaglad i boken och undrade om jag verkligen skulle fortsätta att läsa den innan jag skulle sova och det räcker som definition för skräckroman för mig. Den är som sagt väldigt snabbläst med korta kapitel och små cliffhangers som gör att man bara vill läsa en sida till och en sida till och en sida till. Det kanske inte är ett litterärt mästerverk men att det är underhållning är det nog få som kan säga emot. Jag tyckte i alla fall att den var väldigt spännande!
 
Den enda ganska stora invändningen jag har är väl egentligen angående slutet, som jag inte känner mig helt tillfreds med. Jag tycker att det dels slutade ganska abrupt men också att det inte blev något riktigt avslut på historien. Jag har inga problem med öppna slut, men det här var något annat. Det här kändes lite som om det var svårt att sy ihop säcken och då var det som blev den bästa lösningen. Lite så.  
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
Böcker som jag tidigare har läst av Kristina Ohlsson:
Silverpojken
Askungar (Fredrika Bergman #1)
Tusenskönor (Fredrika Bergman #2)
Änglavakter (Fredrika Bergman #3)
Paradisoffer (Fredrika Bergman #4)
Davidsstjärnor (Fredrika Bergman #5)
Lotus blues (Martin Brenner #1)
Mios blues (Martin Brenner #2)
Det magiska hjärtat
 
 
 
 
 
#1 - Monika

Det känns som att jag måste läsa denna snart. Jag glömmer alltid bort det :(

Svar: Ja, det känns verkligen som en bok man annars tänker att du redan har läst! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Zelly

Tyckte verkligen om denna, fast å andra sidan gillar jag ju allt hon skriver :)