Flickan på hotellet
 
Titel: Flickan på hotellet
Författare: Katarina Wennstam
Antal sidor: 255 (Flexband)
ISBN: 97891 2970 2637
Publiceringsår: 2017
Serie: Alex Skarp #1
Originaltitel: -
Första mening: "Vad är det frågan om?"

Handling: Alex Skarp bor ihop med sin pappa och Valentina som är polis. En dag får hon höra att en sjuttonårig tjej har hittats död på ett hotellrum och tillsammans med sina bästa kompisar Charlie och Bianca kan hon inte låta bli att börja nysta i fallet. Deras eftersökningar leder dem så småningom till hotellet och en misstänkt gärningsman, en totalt samvetslös person som inte verkar tveka att göra om sitt brott.

Omdöme: Alltså, äntligen en deckare för ungdomar som känns som något att ha! Jag har sett att vissa tycker att det är osannolikt att Alex och hennes vänner får veta mer om gärningsmannen än polisen men jag kan säga att jag har varit med om böcker som har varit mycket värre och jag tycker absolut att den här boken håller sig inom rätt sida gränsen. Visst dyker vissa saker upp lite väl slumpmässigt och det verkar ju inte vara de smartaste poliserna som fick det här fallet på sitt bord men orealistiskt tycker jag aldrig att det blir. Slumpen är ju avgörande i de allra flesta deckare om det inte rör sig om den berömda intuitionen så jag köper det.

Jag tycker också att det är bra att författaren inte väjer för att skriva om ett ganska brutalt mord och att det finns så mycket mer att plocka in i diskussioner runt omkring, det är inte bara fokus på att lösa själva mordet utan det finns även andra aspekter som känns viktiga. Jag skulle plocka in den här i ett klassrum direkt och det är bland det första jag kommer att propsa på i höst när terminen börjar. Jag tänker att den kan passa från årskurs 8 ungefär.
 

Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Katarina Wennstam: 
Alfahannen
Smuts
Flickan och skulden
En riktig våldtäktsman
Flickan och skammen