Novellix - Att vara ung

Titel: En vinterlek
Författare: Elin Bengtsson
Antal sidor: 26 (Häftad)
ISBN: 97891 7589 2009
Publiceringsår: 2017
Första mening: "Över kanten på ölglaset möter jag hans blick."

Omdöme: Jag har inte läst något av Elin Bengtsson tidigare men efter det här smakprovet blev jag verkligen sugen på mer. Jag tycker verkligen att hon prickar rätt i det där med den första ungdomskärleken, den som är så himla svår att värja sig mot och jag tror att många kan känna igen sig i både känslorna och situationen. Jag kan det i alla fall utan problem. Det är liksom något som hela tiden skaver med den där förälskelsen som man hade i tonåren, den som man i efterhand kan säga kanske inte var helt sund. Men å andra sidan har jag kanske aldrig känt så mycket någonsin igen så det var det kanske värt.


Titel: Juan-les-Pins
Författare: Sandra Beijer
Antal sidor: 24 (Häftad)
ISBN: 97891 7589 1996
Publiceringsår: 2017
Första mening: "Jag springer uppför trapporna med andan i halsen."

Omdöme: Sandra Beijer har jag ju läst en hel del av i och med hennes blogg och hon lyckas alltid skriva så väldigt nära sina karaktärer, de blir liksom människor av kött och blod och inte karaktärer i en bok. Jag antar att det är för att hon skriver väldigt nära sig själv. Den här novellen kan jag inte relatera lika mycket till på ett personligt plan, förutom kanske drömmen om att få åka iväg på en språkresa med sin bästa vän som jag ju också gjort. Och ja, det var ungefär precis sådär som karaktärerna i boken drömmer om. Förutom att jag åkte till ett lite regnigare England och inte ett soligt Frankrike. 


Titel: Till varje pris
Författare: Sara Kadefors
Antal sidor: 26 (Häftad)
ISBN: 97891 7589 1972
Publiceringsår: 2017
Första mening: "Det var den där hösten när jag gick in i mitt första mörker och gjorde något otillåtet med en GB-gubbe."

Omdöme: Den här novellen tycker jag skiljer sig lite åt från de andra då jag inte känner att den vibrerar av känslor. Den är absolut välskriven och det finns ett tydligt driv men jag känner inte att den lämnar några avtryck hos mig på samma sätt som de andra gjorde. Det betyder inte att den är sämre på något vis, bara att den är lite annorlunda i jämförelse.


Titel: Levande läppar rekommenderas
Författare: Johanna Nilsson
Antal sidor: 27 (Häftad)
ISBN: 97891 7589 1989
Publiceringsår: 2017
Första mening: "Jag hade för vana, eller snarare ovana, att varje natt runt tresnåret lämna mitt studentrum på Rackarberget tillsammans med ett paket cigg som jag i mina mörkaste stunder hoppades skulle rendera obotlig cancer av något slag."

Omdöme: Jag gillade den här samtidigt som jag blev lite förvånad över att jag inte tyckte att den var bättre. Jag fastnar tyvärr varken för huvudperson eller handling men drivs ändå att läsa vidare på något finurligt sätt som jag inte kan förklara. 


Köp hela boxen med alla fyra noveller här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Sandra Beijer:
Det handlar om dig

Böcker som jag tidigare har läst av Sara Kadefors:
Sandor slash Ida
Billie avgång 9:42 till nya livet

Böcker som jag tidigare har läst av Johanna Nilsson:
Hon går genom tavlan ut ur bilden
Gilla hata horan
Konsten att vara Ela
Janis den magnifika
Flickan som uppfann livet
Nästan som Zlatan (Fotbollstokiga Johan #1)
Kanske som Zlatan (Fotbollstokiga Johan #2)
Jag är den som skall komma
De i utkanten älskande
Gå din väg men stanna
Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med