Du, bara
 
Titel: Du, bara
Författare: Anna Ahlund
Antal sidor: 341 (Flexband)
ISBN: 97891 2969 9517
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Första gången jag hör talas om Frank är en kväll i mitten av juni när jag sitter på en pinnstol i köket och är rädd att min syster ska klippa mig i örat."

Handling: Första gången som John ser den två år äldre Frank faller han handlöst men tyvärr är även Johns storasyster Caroline intresserad av Frank och Caroline är van att få som hon vill. Men den här gången tänker John inte backa, hjärtat vill ha vad hjärtat vill ha. Men Frank har ju också en egen vilja och dessutom ett krossat hjärta i bagaget vilket inte gör hela situationen lättare. 

Omdöme: Jag brukar alltid googla lite andra recensioner innan jag skriver min egen för att se vad andra har tyckt om boken och i det här fallet kunde jag inte hitta en enda recension som inte har hyllat den här boken till skyarna? Det är lite konstigt, för det brukar ju alltid finnas två sidor, men samtidigt förståeligt för inte heller jag kommer att skriva en negativ recension. Jag ställer mig i samma positiva omdömesfålla som alla andra helt enkelt. 

Jag hade ju också enkom läst positiva saker om den här boken innan jag själv började läsa den så jag hade ändå ganska höga förväntningar, böcker brukar ju inte bli stora snackisar om det inte ligger något i det. Det är en väldigt fin kärlekshistoria som vi får vara med om och känslorna blöder ut från sidorna och in i mig när ångesten tar strypgrepp på karaktärerna. För den första stora kärleken är inte en vandring på rosa moln, den gör ofta så in i helvete ont. Och i den här boken får vi verkligen uppleva brustna hjärtan men också förälskelse, passion och erotik. Det är förbannat snyggt gjort helt enkelt. 

Jag gillar verkligen att det inte läggs på någon problematik över kärleken, utan att karaktärerna blir kära i personer och inte i kön. John är ju till exempel kär i Frank men har sex med sin bästa vän Elli och John träffar Frank första gången eftersom hans syster är intresserad av Frank. Det låter mer komplicerat än vad det är men jag menar bara att karaktärerna inte reflekterar så mycket över sin sexuella läggning utan att de bara är. Sedan handlar ju boken dock inte om så jättemycket mer än relationen mellan John och Frank som går lite fram och tillbaka vilket gör att boken kan kännas lite långsam. Jag har liksom aldrig svårt att lägga ifrån mig boken. Annars är den oerhört välskriven och språkligt smått fantastisk. Jag hoppas på att få se mer av Anna Ahlund i framtiden!


Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus
 
 
#1 - Bokstund

Har hört mycket bra om denna, kanske borde ta och klicka hem den jag med 😊

Svar: Ja, jag tror knappt att det går att hitta en negativ recension? Så ja, majoriteten säger LÄS! ;)
Carolina Edvinsson

#2 - Bokstund

Hehe ja, får väl ta del av upplevelsen och läsa den innan hypen går över 😉

#3 - Bella

Håller med om att det var så skönt att inte ha "komma ut"-problem i den här. Den aspekten av samkönad kärlek är såklart också viktig att ta upp men att visa den så problemfri och så naturlig som den görs av Ahlund är också viktigt.

#4 - C.R.M. Nilsson

Jag tyckte oerhört mycket om den här :) Tror Anna Ahlund släpper något nytt i juni, i alla fall någon gång under året, och jag ser mycket fram emot det.

Svar: Ja, jag såg häromdagen att hon kommer med nytt under sommaren. Spännande!
Carolina Edvinsson