Kvinnan i fönstret

Titel: Kvinnan i fönstret
Författare: A.J. Finn
Antal sidor: 455 (Inbunden)
ISBN: 97891 0017 2374
Publiceringsår: 2018
Serie: -
Originaltitel: The woman in the window
Första mening: "Hennes man är hemma när som helst."

Recensionsexemplar från Albert Bonniers Förlag.

Handling: Anna Fox lever ensam och isolerad i sitt hus då hon lider av agorafobi och inte vågar gå utanför dörren. Hon spenderar dagarna med att dricka vin, titta på svartvita filmer och spionera på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan och en kväll blir Anna vittne till något hon inte borde ha sett. Vad var det egentligen hon såg? Kan hon ha inbillat sig? Och svävar hon nu själv i fara? 

Omdöme: Jag hade förväntningar på den här boken som motsvarar ungefär en höjd av månen och tillbaka. Det infriades inte, såklart. Jag borde verkligen inte ha hypat upp den här boken i den utsträckning som jag gjorde eftersom det då var nästintill oundvikligt att jag skulle bli besviken. Anledningen till min lilla besvikelse är att jag aldrig blev förvånad, det var liksom inget som överraskade mig. Jag är absolut inte en sådan som brukar kunna förutse mördaren i deckare eller som brukar kunna räkna ut en twist på en bok långt innan den kommer men här var det verkligen så att jag kände mig lite skriven på nästan. Det var liksom inga små ledtrådar som placerades ut utan det kändes som om författaren direkt skrev ut var till exempel huvudpersonens familj befann sig eller vem som direkt kändes misstänkt. För mig blev det helt enkelt inte den där bokslukande läsupplevelsen som jag hade hoppats på.

Däremot så är det ju en psykologisk thriller precis som den marknadsförs som och jag kan hålla med att den påminner väldigt mycket om till exempel Kvinnan på tåget, så om man har läst och gillat den så kommer man med stor sannolikhet även att tycka bra om den här. Det var bara jag som hade lite för höga förhoppningar. Men det som var mest obehagligt med den här boken var ju hur huvudpersonen till sist tvivlade på sig själv, går det att alltid lita på sina egna sinnen? 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus


#1 - Annette

Tack, det innebär att jag inte behöver vara så nyfiken på den utan kan koncentrera mig på en hel trave andra böcker :)