Blä! Vem prutta?

Titel: Blä! Vem prutta?
Författare: Heath McKenzie
Antal sidor: 14 (Kartong)
ISBN: 97891 7783 2324
Publiceringsår: 2018 (Original: 2017)
Serie: -
Originaltitel: Yikes...who farted?
Rekommenderad läsålder: 3-6 år
Första mening: "En dag väcktes djuren med en ordentlig sprutt."

Recensionsexemplar från Tukan förlag.

Handling: Djuren väcks plötsligt av en stor prutt. Men vem var det som pruttade? Genom att lyssna på hur de olika djuren pruttar vill de ta fast den skyldige.

Omdöme: Det här är en bok med ljud, genom en liten högtalarsymbol på varje sida kan man klicka och få de olika djurens pruttljud uppspelade. Jag måste säga att jag blev lite förvånad över hur bra det faktiskt fungerade och hur tydligt det lät. Ibland kan jag tycka att den här typen av böcker mest får fram brusande ljud, vilket jag antar beror på den lilla minihögtalaren. I just den här boken är det ju dock väldigt tacksamt att det är pruttljud som spelas upp, det behöver liksom inte vara så tydligt. 

Det här är ju inte en bok som håller särskilt hög kvalitet rent innehållsmässigt, språket och rimmen lämnar mycket att önska. Det är ju dock en bok som främjar läsning och som kommer att locka till skratt, så är det ju. Pruttar är alltid kul i en viss ålder. Rent formmässigt tycker jag att boken är stabil med kartongsidor som kommer att hålla för läsning både en och två och femtio gånger. Kul att knappen för ljudet finns på sidorna och inte på en sidopanel, som det ju också kan göra ibland. Överlag med andra ord en bok för den lilla minipersonen som fnissar åt pruttljud och som kanske behöver en lite extra boost i att hitta kärleken till böckerna. 


Köp den här: Adlibris & Bokus