Saknar dig
 
TItel: Saknar dig
Författare: Harlan Coben
Antal sidor: 427 (Pocket)
ISBN: 97891 8817 1184
Publiceringsår: 2016 (Original: 2014)
Serie:
Originaltitel: Missing you
Första mening: ""Du kommer inte att gilla det här", sa Stacy när Kat Donovan gled ner från sin fars gamla barstol och gjorde sig redo att lämna O'Malley's."

Handling: Det har gått arton år sedan Kat Donovans fästman lämnade henne utan någon förklaring när hon en dag upptäcker hans profilbild på en dejtingsajt. Hon kontaktar honom och innan hon vet ordet av så befinner hon sig mitt i en stor kidnappningshärva där onda människor utnyttjar människors längtan efter kärlek. Samtidigt upptäcker Kat nya spår i utredningen om hennes fars död som gör att hon börjar nysta i den gamla utredningen och inser snart att allt inte kan vara så enkelt som det först verkade och att den skyldige kanske inte alls är skyldig.    

Omdöme: Jag är ljummen inställd till den här boken. Jag brukar kunna köpa det mesta gällande deckare,  kriminalromaner och psykologiska thrillers men här tycker till och med jag att det blir lite mycket. Det känns helt enkelt inte trovärdigt och då tappar jag intresset för hela handlingen. Kat Donovan är dessutom så intetsägande på något sätt, hon har ingenting som gör att jag kommer att minnas henne efter att jag har slagit ihop boken. Hon är fortfarande kär i sin fästman som hon träffade på college, hon har en jättesnygg kompis (vars utseende kommenteras varje gång hon nämns), hon dricker för mycket och hon får utstå sexistiska kommentarer men hon har fortfarande ingen personlighet. 

När en tonåring kontaktar Kat Donovan för att hans mamma troligtvis har försvunnit, trots att hon fortsätter att kontakta honom via sms och telefon, så får Kat en magkänsla om att något inte stämmer. Det visar sig snart att det är någon som har byggt upp en hel affärsverksamhet genom att lura människor att resa bort med vad de tror är sitt livs kärlek trots att de bara har skrivit till varandra på Internet. Jag vet ju att det förekommer så kallad catfishing men jag har ändå svårt att tro att deras verksamhet skulle kunna pågå så länge innan någon skulle slå larm. Dessutom tycker jag att just de partierna är lite onödigt brutala på sina ställen. Egentligen kan jag inte sätta fingret på exakt vad det är som gör att jag inte dras in i boken men så är det ju ibland, vi kan inte passa perfekt ihop med alla böcker. 


Betyg: 2/5 

Köp den här: Adlibris & Bokus