Livet går så fort. Och så långsamt.


Titel: Livet går så fort. Och så långsamt.
Författare: Martina Haag
Antal sidor: 176 (E-bok)
ISBN: 97891 6424 3119
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "I snart tjugotre månader har jag tänkt tillbaka på en period av mitt liv som det tog sex månader att leva."

Handling: Det är sista terminen i nian för Sonja och hon längtar verkligen bort från högstadiet, bort från det hierarkiska systemet, bort från skolgården där man hela tiden riskerar att få spö och bort från umgänge som kräver att man hela tiden tänker på vad man säger. Ena dagen inne och andra dagen ute. 

Omdöme: Det är 2018 och hur svårt ska det vara att göra en e-bok i rätt format? Jag läste den här boken på mobiltelefon och det var inte många rätt i formateringen. Ibland var det sidnummer insprängda mitt i meningar och ibland var styckeindelningen helt åt fanders. Jag tror också att pappersbokens format hjälper en lite mer med att skifta tidsperspektiv från 1980-talet till nutid, något som inte var helt lätt att förstå i e-boken. Men nog om själva formatet och över till boken.

Jag tycker att boken gav en helt okej läsning, det är ingen bok som jag kommer att bära med mig långt efteråt men det var heller aldrig trögläst. Trots att jag själv aldrig upplevde 80-talet så är det mycket som fortfarande är sig likt även under 00-talet när jag själv var tonåring. Det hierarkiska systemet på skolgården och det här med att man känner att man måste svara rätt och hur hela dagar i skolan går åt till att försöka få den snyggaste killens uppmärksamhet vars schema man självklart har memorerat för att liksom lite spontant kunna gå förbi hans skåp när han har rast. Som vanligt när det kommer till Martina Haag så är det lättläst och det finns både svärta och humor samtidigt. Tyckte mycket bättre om Det är något som inte stämmer men man ska väl inte jämföra böcker sinsemellan, som att jämföra äpplen och päron liksom. Överlag en snabbläst bok med en del igenkänning och jag tror som sagt att det dåliga formatet stjälpte min inställning till boken en del. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Martina Haag:
Heja heja!
I en annan del av Bromma
Det är något som inte stämmer