Triptyk

Titel: Triptyk
Författare: Karin Slaughter
Antal sidor: 443 (Inbunden)
ISBN: 97891 7738 8081
Publiceringsår: 2009 (Original: 2006)
Serie: Will Trent #1
Originaltitel: Triptych
Första mening: "Femtonåriga Mary Alice Finney hittades död av föräldrarna i deras villa på Adams Street i går morse."

Handling: Michael Ormewood blir tilldelad ett fall som ser ut att bli det värsta i hans karriär. En iskall mördare går lös i Atlanta och han märker sina offer genom att bita av dem tungan. Genom den bestialiska handlingen går det att koppla ihop flera olösta fall med unga flickor som offer. Specialagent Will Trent kopplas in på fallet men vad ingen av dem vet är att fallets lösning finns närmare än de tror. Alldeles i närheten har nämligen John Shelley nyligen släppts ut ur fängelset och hans vägar tycks korsa mördarens gång på gång på de mest osannolika sätt.

Omdöme: Huvudpersoner med trasig barndom, seriemördare, bestialiska mord och en vändning i historien där har ni tre ingredienser för en lyckad deckare och den här innehåller allihop. Jag har länge velat läsa något av Karin Slaughter för jag har anat att det är något som jag skulle gilla och när jag såg boken stå där på bibliotekshyllan så plockade jag med den lite på chans hem. Det visade sig vara en lyckoträff. Jag skulle inte säga att boken utmärker sig sådär jättemycket men den innehåller intressanta karaktärer, mord som inte blir för invecklade trots att det faktiskt finns kopplingar till något som hände för cirka tjugo år sedan och den lyckas behålla mitt intresse över fyrahundra sidor och det är ganska långt för att vara en deckare. Den är välskriven, spännande och det finns ett ständigt driv framåt. Jag gillar också att allt inte löser sig helt magiskt, att poliserna bara snubblar över något som leder till fallets upplösning utan det känns alltigenom trovärdigt trots allt. 

Det är nästan omöjligt för en deckare att få högsta betyg av mig eftersom om jag ger högsta betyg så vill jag att boken ska ha berört mig på ett annat plan. Jag kommer ju förmodligen att glömma den här boken ganska snart men den var väldigt underhållande under tiden. Jag gillar huvudpersonen Will Trent och kommer definitivt att vilja läsa mer om honom i framtiden. Om man gillar ganska hårdkokta deckare och inte har något emot "leken" som ofta blir med en seriemördare och föredrar huvudpersoner som typ inte har något privatliv alls utan som bara lever och andas jobb så är det här en bok jag verkligen skulle rekommendera! 


Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

#1 - Monika

Det där var min första Slaughter och jag gillade den väldigt mycket. Vill gärna fortsätta läsa serien om Will Trent, men det är det där med översättningar, men förhoppningsvis fortsätter de med nyutgivningen nu :)

Svar: Ja, det verkar ju som att de givs ut på nytt nu så vi kan ju hålla tummarna!
Carolina Edvinsson

#2 - Vargnatts bokhylla

Måste verkligen läsa den här! Låter väldigt spännande :)

Svar: Ja, gör det! Jag kan nästan lova att du kommer att gilla den!
Carolina Edvinsson