Djävulsdoften

Titel: Djävulsdoften
Författare: Mons Kallentoft
Antal sidor: 301 (E-bok)
ISBN: 97891 3714 6164
Publiceringsår: 2016
Serie: Malin Fors #10
Originaltitel: -
Första mening: "Kan inte röra mig."

Handling: Malin Fors har fått en anställning på den svenska ambassaden i Bangkok för att komma ifrån vardagen. Det är hennes sista chans att rädda sitt anseende som polis efter att ha druckit sig igenom både dagar och nätter. I Bangkok dyker ett mord på en svensk kvinna upp och Malin kan inte låta bli att gräva ner sig i fallet. När ytterligare en person hittas mördad, någon som Malin har haft kontakt med, tvingas hon försvinna spårlöst i Bangkoks myller och det enda som verkar kunna rädda henne är om hon lyckas få fram sanningen om mördaren.


Omdöme: Ni som läser min blogg vet att jag tycker att det här är den svajigaste serien som jag någonsin har läst och den fortsätter att vara svajig. Men nu tänker jag att den inte kan bli sämre och att det bara måste bli bättre. Vad jag har läst på andra bloggar är det flera som tycker att den här boken är seriens svagaste och att det senare vänder till nästa del som redan finns ute och även om jag inte har läst nästa del ännu så är jag i alla fall beredd att hålla med om den första delen - att den här boken är den svagaste i serien. I den här boken har Malin Fors blivit beordrad att jobba för sveriges ambassad i Bangkok för att ta en timeout och förhoppningsvis bli fri från alkoholmissbruket. Istället blir det tvärtom och Malin faller allt djupare in i sitt alkoholmissbruk. Vilket inte är en fördel för bokens handling eftersom vi då mest får följa med Malin ner mot botten och polisutredningen får stå tillbaka. Malins privatliv får helt enkelt ta för stor plats för en deckare. 

Men egentligen är det inte uppdelningen av handlingen som jag har störst problem med, privatliv och polisutredning, utan det är sättet som författaren har valt att skriva boken på. Det är korta meningar. Ibland bara ett ord eller två. Och det stör mig. Sedan att det bara är fokus på Malin Malin Malin gör inte saken bättre. Jag tycker att pendlandet mellan alkoholmissbrukare och nykter alkoholist går lite fort och att författaren snart får bestämma sig. Hur ska det gå för Malin? Vem ska hon vara? Jag kommer nog trots detta att läsa nästa del i serien, framförallt eftersom jag har blivit rekommenderad den och för att den tydligen ska vara bland det råaste han har skrivit (?). Men om jag inte gillar den heller då borde jag verkligen lägga ner. Det finns ingen serie som har fått såhär många chanser av mig. 


Betyg: 1/5

Köp den här:  Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft:
Midvinterblod (Malin Fors #1)
Sommardöden (Malin Fors #2)
Höstoffer (Malin Fors #3)
Vårlik (Malin Fors #4)
Den femte årstiden (Malin Fors #5)
Vattenänglar (Malin Fors #6)
Vindsjälar (Malin Fors #7)
Jordstorm (Malin Fors #8)
Eldjägarna (Malin Fors #9)

Zack (Herkulesserien #1)
#1 - Monika

Jag ska ju läsa några delar i den här serien i år, bland annat denna. Har nog hört liknande saker om den. Och nästa :) Bara en liten detalj... det verkar ju vara en lysande idé att skicka någon till Bangkok för att bli av med sitt alkoholmissbruk...

Svar: Ja, jag har sett det. Ska bli kul att se vad du tycker om dem!
Carolina Edvinsson

#2 - [Anna]

Den här serien har fått så många chanser av mig också, gillade inte alls Djävulsdoften och allt snacka om Malin Malin Malin och massor av alkohol. Jag har tänkt läsa nästa bok bara för att jag har hört så mycket bra om den annars hade jag skippat den.

Svar: Skriver under på allt! :)
Carolina Edvinsson