I mörkret
Titel: I mörkret
Författare: Cara Hunter
Antal sidor: 367 (Inbunden)
ISBN: 97891 7799 0550
Publiceringsår: 2019 (Original: 2018)
Serie: Adam Fawley #2
Originaltitel: In the dark
Första mening:  "Hon öppnar ögonen till ett mörker lika tätt som en ögonbindel."

Recensionsexemplar från Louise Bäckelin Förlag.

Handling: När ett parhus är under renovering gör byggarbetarna ett makabert fynd. I källaren råkar de slå ett hål i väggen in till huset bredvid och ser en kvinna och ett barn svårt medtagna, men vid liv. Kvinnan och barnet är inspärrade och det verkar som om de har varit där under en lång tid. Ingen vet vilka kvinnan och barnet är och den förvirrade mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem tidigare. Kriminalkommissarie Adam Fawley kopplar samman fallet med en annan utredning där en kvinna och ett barn försvann från samma område ett par år tidigare. Fallet går långsamt framåt mot en lösning men inte alls i den riktning som man kanske hade kunnat tänka sig. 

Omdöme: Okej, efter att ha läst två böcker av Cara Hunter kan jag nu konstatera att hon är en mästare på att bygga upp fall där det inte går att lita på någon. Älskar det! Polisen förhör vittne efter vittne som alla liksom osar lika skumt och som alla döljer något som de inte vill ska komma fram i ljuset vilket gör dem ännu mer misstänkta trots att de kanske inte alls har med något mord att göra. Eller har de kanske det? Jag gillar också att författaren har dragit ner på antalet tidningsartiklar och twitterflöden i den här boken gentemot den förra delen i serien, avsnitt som jag endast fann upprepande och som inte tillförde historien något. Det finns fortfarande kvar, liksom förhörsutdrag, men i betydligt mindre skala. 

Det är en ganska skruvad historia som vi får ta del av och jag köper kanske inte riktigt alla bitar, förstår fortfarande inte riktigt hela turen med barnet och mamman i källaren. Som varför hon började skrika när hon såg honom? Hade hon moderskänslor för honom, som det stod i brevet, eller inte? Jag tyckte i alla fall att det var lite oklart. Det känns också otroligt att ingen skulle ha lagt märke till kvinnan och barnet men märkligare saker har ju bevisligen hänt. Genomgående har boken ett väldigt bra driv, trots att det aldrig direkt blir någon kamp mot klockan eller att den är särskilt actionfylld. Allt ligger hos karaktärerna och det är det som gör den här boken så unik. Det som dock gör att jag inte ger den en fullpoängare är att den ganska snabbt faller i glömska hos mig, efter ett par dagar minns jag knappt vad den handlade om och den gör med andra ord inget direkt bestående intryck. Men bra underhållning för stunden är den definitivt! Om än lite väl skruvad på sina håll. Jag kommer definitivt att läsa mer av den här författaren framöver! Det jag har läst är ju väldigt bra men jag väntar fortfarande på den där historien som liksom ska suga tag i mig och tvinga mig att sitta uppe en hel natt för att få veta hur det slutar. 


Betyg: 3/5

Köp den här:  Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Cara Hunter:
Hemmets trygga vrå (Adam Fawley #1)