Kurragömma
 
 
Titel: Kurragömma
Författare: M.J. Arlidge
Antal sidor: 378 (Inbunden)
ISBN: 97891 7779 7425
Publiceringsår: 2019 (Original: 2016)
Serie: Helen Grace #6
Originaltitel: Hide and Seek
Första mening: "Hon rörde sig snabbt med huvudet lågt."

Handling: Helen Grace har blivit placerad i fängelse i väntan på rättegång och ett fängelse är inte en plats för en polis, särskilt inte bland medfångar som Helen Grace själv har varit med att ta fast. Kollegorna har vänt henne ryggen och nu fruktar hon för sitt eget liv. Helen Grace är anklagad för mord och hon vet att hon måste hålla sig vid liv till rättegången och där försöka bevisa sin oskuld. Livet i fängelset tar dock en vändning när en medfånge hittas mördad i cellen bredvid, återigen riktas misstankarna mot Helen Grace. Nu måste hon hitta och ta fast mördaren innan hon själv blir nästa offer.

Omdöme: Jag visste nästan från början att jag inte skulle gilla den här boken jättemycket då jag tyckte att serien om Helen Grace spårade ur redan i förra boken. Men efter att ha läst ut den här så hyser jag ändå lite hopp igen, kanske vänder det nu och återgår till det lite mer normala? Jag hoppas att författaren släpper tråden med att Helen Grace ska vara personligt inblandad i de mord hon utreder och att det finns personer i hennes närhet som hyser en personlig vendetta mot henne. Jag vill ha en vanlig utredning med vanliga metoder och vanliga okända offer, är det för mycket begärt? Det har stormat för mycket kring en och samma huvudperson nu så det vore helt osannolikt att någon än en gång ska göra upp någon slags hämndplan för att få Helen Grace på fall. Hon har ju dock fiender kvar i livet så risken finns ju. Jag är dock vid gott mod fortfarande och kommer att läsa även nästa del när den kommer ut på svenska.

Som vanligt är de här böckerna väldigt lättlästa och på två lässittningar så var jag igenom den. Mycket tack vare korta kapitel. Älskar korta kapitel! Så även om jag var lite motvillig till både innehåll och karaktärer så var den lätt att ta sig igenom, vilket ju ändå måste betyda någonting. Det blir liksom inte en enda tråkig sekund utan det händer något hela tiden och boken har ett ständigt driv som gör att man hela tiden vill läsa vidare.

Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av M.J. Arlidge:
Ole Dole (Helen Grace #1)
Bro bro breja (Helen Grace #2)
Dansa min docka (Helen Grace #3)
... får leken tåla (Helen Grace #4)
Nu i ro slumra in (Helen Grace #5)

#1 - Stanton

Es sind maximal 0 von 9 Trophäen erspielbar.

#2 - Dani

Doch Irland ist anders geworden inzwischen.