Tänk om alla
 
 
Titel: Tänk om alla
Författare: Grethe Rottböll
Illustratör: Marcus-Gunnar Pettersson
Antal sidor: 32 (Inbunden)
ISBN: 97891 2971 1844
Publiceringsår: 2019
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 3-6 år
Första mening: "Tänk om alla höll varandra i handen!"

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Handling: Hur skulle det vara om alla höll varandra i handen? Alla skulle ju ha någon att prata med och ingen skulle kunna komma bort. Det skulle inte gå att kriga men å andra sidan skulle det även vara svårt att äta, om man inte råkade stå precis under ett äppelträd.


Omdöme: Hur fin bilderbok!? Ett tankeexperiment om hur det skulle vara om alla höll varandra i handen, vilka möjligheter och problem som skulle uppstå. Tack vare Marcus-Gunnars detaljrika och myllrande illustrationer tas den här boken till en helt ny nivå. Det är människor i alla former och storlekar med olika attribut och kläder. Imponerande fantasifullt helt enkelt! Min första tanke när jag läste om den här var dock skräck, tänk att alltid hålla någon i handen och aldrig få vara själv? Men, fiffigt nog så har även författaren tänkt på oss och det finns faktiskt en vändning i boken som tilltalar även personer som mig. "Fast.. det skulle vara skönt att släppa taget och bara sitta för sig själv en stund. Men det allra bästa skulle ändå vara att det fanns några som stod kvar och väntade på en."

Som sagt så ger illustrationerna boken en helt ny dimension och kedjan av personer blir rolig att följa från det ena uppslaget till det andra, precis som en röd tråd. Texten blandar vilka problem som både skulle uppstå och som skulle lösas, högt som lågt. Ingen skulle behöva gå hem själv i mörkret men det skulle bli svårt att torka bort snor. Detta gör att boken passar en bred målgrupp och kan både framkalla fniss såväl som djupare reflektioner. Jag hade dock personligen gärna sett att texten fick en lite mer poetisk ådra när den är så pass kort. Det är inte mer än en mening på varje uppslag och då hade jag gärna sett att det var ord som kändes lite mer. Men tack vare illustrationerna så blir boken väldigt väldigt fin ändå.

Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Grethe Rottböll:
Tio vilda hästar: en räknesaga
Hästfesten - Tio vilda hästar hittar hem
Tio vilda hästar till toppen
Tio vilda hästar firar jul
Vulkanen och kalven som Po räddade

#1 - dabwood carts

Hello to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this
web page, and your views are pleasant in favor of new visitors.