Inte ett ord

Titel: Inte ett ord
Författare: Harlan Coben
Antal sidor: 379 (Inbunden)
ISBN: 97891 8900 7437
Publiceringsår: 2020 (Original: 2018)
Serie: -
Originaltitel: Run away
Första mening: "Simon satt på en bänk i Central Park - närmare bestämt i den del som heter Strawberry Fields - och kände att hans hjärta gick i bitar."

Recensionsexemplar från Bookmark Förlag.

Handling: När Simon Greene en dag får han syn på sin drogberoende dotter som han inte har träffat på jättelänge bestämmer sig för att konfrontera henne och försöka få in henne på ett behandlingshem. Då dyker dotterns pojkvän upp och i tumulten försvinner både han och dottern. Simon Greene bestämmer sig för att söka upp sin dotter men i takt med att han avtäcker Paiges hemligheter inser han att liv står på spel. Det blir ett sökande som tar honom ner i en mörk och farlig värld som han aldrig kunde ana fanns. 

Omdöme: Jag har tidigare läst en bok av Harlan Coben, Saknar dig, och den blev jag lite ljummet inställd till och därför var inte förväntningarna särskilt höga på den här boken. Det visar sig dock ganska snabbt att det här är en bok som passar mig mer och att jag definitivt kommer att vilja plocka upp något mer av Harlan Coben framöver. Det är spännande, det är lättläst, det är högt tempo och det är en gåtfull historia som utvecklar sig. Bra ingredienser för en deckare med andra ord. Jag kan också förstå varför Harlan Coben har en så stor läsekrets, det är en väldigt enkel bok och det är en lagom deckare på många sätt. Det är inte för blodigt, inte för rått, inte för makabert och överlag väldigt lättsamt skrivet. Jag tror helt enkelt att det är en bok som passar många. Jag personligen kanske är mer för den lite mörkare deckaren men det här fungerar absolut som underhållningslitteratur för stunden. 

Karaktärerna i boken blir dock lite som karikatyrer, med andra ord ganska överdrivna och enkelspåriga. Historien är heller inte särskilt överraskande utan den puttrar på precis så som man förväntar sig att den ska göra. Harlan Coben håller helt enkelt vad han lovar med den här boken men den blir aldrig det där extra för mig. Jag kan förstå huvudpersonen Simon Greenes känslor och agerande men jag sympatiserar inte direkt med honom. Jag brukar inte gilla när privatpersoner tar lagen i egna händer eller ger sig ut på privatspaningar men i den här boken tycker jag faktiskt att det fungerar. För trots att Simon Greene flera gånger bara snubblar över ledtrådar eller ramlar över motiv så tycker jag aldrig att det blir fånigt eller överdrivet. På något sätt lyckas författaren med konststycket att engagera läsaren så pass mycket att man ser förbi alla eventuella otroliga sammanträffanden. Jag kan absolut rekommendera den här boken vidare till dig som vill ha en ganska lättsam deckare med snabbt tempo och hög underhållningspotential. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Harlan Coben: 
Saknar dig