Good Girl: Ingenting är som du tror
 


Titel: Good Girl - Ingenting är som du tror
Författare: Mary Kubica
Antal sidor: 378 (Pocket)
ISBN: 97891 5091 7659
Publiceringsår: 2016 (Original: 2014)
Serie: -
Originaltitel: The Good Girl
Första mening: "Jag sitter i frukosthörnan och dricker en kopp varm choklad när telefonen ringer." 

Handling: Det är en helt vanlig kväll i Mia Dennetts liv och hon går till en bar för att träffa sin pojkvän. Pojkvännen dyker aldrig upp utan istället börjar Mia prata med en annan man, vid namn Owen, och det slutar med att de tillsammans går hem till honom. Vad Mia inte vet är att mannen inte alls heter Owen, att han inte gick till baren av en slump och att hans plan hela tiden har varit att få henne på fall. Mannens namn är Colin och han har i flera dagar förföljt Mia för att kunna slutföra sitt uppdrag och kidnappa henne. Det hela är ett led i en stor utpressningshärva mot Mias pappa. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom. Mias mamma och kriminalkommissarie Gabe Hoffman gör allt de kan för att hitta dem. Men ingen hade kunnat förutspå den härva som slutligen får hela familjen Dennetts värld att rämna.


Omdöme: Jag hade inga stora förväntningar på den här boken och i ärlighetens namn minns jag knappt när eller varför jag köpte den en gång i tiden. Men nu hittade jag den i min bokhylla och tänkte varför inte? Jag kan säga redan nu att den där utlovade twisten som marknadsförs stenhårt inte alls är värd att vänta på, den dyker upp alldeles för sent och är dessutom inte alls särskilt oväntad om man hela tiden läser boken med tanken i bakhuvudet att det är något här som inte riktigt stämmer. Boken är också alldeles för långsam, jag hade önskat ett högre tempo och lite mer överraskande karaktärer. Som det är nu så kan karaktärerna inte vara mer platta eller ensidiga än vad de är. Det finns en pappa som jobbar alldeles för mycket och som åsidosätter sina barn, det finns en mamma som har offrat allt för en man som bara tänker på sig själv, en genomtråkig polis, en kidnappare som ska verka känslosam bara för att han bryr sig om sin mamma och en huvudperson som vi inte får veta särskilt mycket om och därför också blir ganska tråkig att följa. Det enda som skruvar upp tempot är sättet boken är skriven på, ur olika perspektiv och från olika tidpunkter där det hela tiden växlas mellan ett innan och ett efter

Den är egentligen inte dålig, även om jag kanske får det att låta så, men jag hade kanske gärna sett att den var lite mer på vissa sätt. Ska det vara en thriller vill jag liksom att den slukar mig, att det ska vara ett högt tempo, spännande och allra helst att det ska vara på den nivån att jag vill ligga och läsa till långt in på natten. Den här boken var aldrig ens i närheten av det. Men å andra sidan var det en helt okej läsupplevelse ändå. Inget jag kommer att lägga på minnet men heller inget som jag känner slösade min tid. 

Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible