Fasanjägarna
 
Titel: Fasanjägarna
Författare: Jussi Adler-Olsen
Antal sidor: 366 (Pocket)
ISBN: 97891 7429 3180
Publiceringsår: 2012 (Original: 2008)
Serie: Avdelning Q #2
Originaltitel: Fasandræberne
Första mening: "Ännu en knall av ett skott över trädtopparna."
 
Handling: Avdelning Q med Carl Mørck i spetsen fortsätter med sina olösta fall. Den här gången hamnar en mapp på hans skrivbord som handlar om ett syskonpar som 1987 hittades mördade i en sommarstuga. Spåren leder till några ungdomar på en internatskola men eftersom bevisen inte är starka nog läggs utredningen på is, tills en person plötsligt erkänner flera år senare och fallet anses löst. Men när Carl Mørck börjar gräva lite djupare i fallet anar han att det är något som inte stämmer med morden, utredningen och särskilt inte med erkännandet.
 
 
Omdöme: Herregud, varför har jag dragit ut på den här recensionen så himla länge? Och ju längre tid jag låter gå desto jobbigare tycks det bli. Så det blir väldigt kort den här gången för nu känner jag att jag bara vill bli av med den så att jag kan markera den som läst på Goodreads, på den nivån är det. När jag läste Kvinnan i rummet så tyckte jag att den kändes som vilken annan deckare som helst och jag kvarstår vid det uttalandet. Den är liksom varken bättre eller sämre än någon annan deckare på marknaden och på sätt och vis är det väl skönt att veta vad man får. Man får en ensamstående manlig polis i huvudrollen som får ett fall tilldelat sig som ingen annan tidigare har lyckats lösa, och upplösningen kan ni kanske räkna ut vid det här laget? Ja, han löser det såklart. Fast så brukar det ju vara i deckare och de kan ju vara spännande ändå, man vet ju inte exakt hur utfallet kommer att bli även om man med största sannolikhet kommer att lösa det på antingen det ena eller det andra sättet.
 
Jag sitter dock inte uppe hela nätterna och läser den här boken utan den är ganska långsam i sitt tempo och biter inte fast läsaren med några cliffhangers. En positiv sak är att jag tycker bättre om huvudpersonen Carl Mørck i den här boken än i den förra, här försöker han inte ständigt vara vad jag tror var menat som rolig? Jag kommer att läsa fortsättningen på serien, jag är nämligen lite nyfiken på vad Carl Mørcks assistens Assad döljer i sitt förflutna.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Jussi Adler-Olsen:
Kvinnan i rummet (Avdelning Q #1)