Beslutsångest!
 
Det känns som om det var igår jag satt och skickade in ansökningar till sommarkurser och nu är det snart (alldeles för snart) deadline för höstens utbildningar. Jag sitter och våndas, tänker alldeles för mycket och känner efter alldeles för lite. Det känns som om det är nu det avgörs, som om resten av mitt liv skulle hänga på det här när jag i själva verket vet att det inte alls är så. Det går att ångra sig, hoppa av och börja om. Men jag vill så gärna att det ska bli rätt från början. Vad vill jag egentligen?
 
Jag har ju min kandidatexamen i ekonomi, räcker det så? Eller borde jag plugga upp till en magister, vart då i så fall? För här finns det inget jag vill läsa. (Det är ett framsteg att veta det i alla fall) Borde jag söka lite distanskurser tills jag vet vad jag vill bli? Borde jag börja jobba? Men borde jag inte söka den där magisterutbildningen i Borås ändå? Eller läsa upp marknadsföring på distans så att jag kan ta en magister inom det istället? Eller borde jag byta inriktning helt, tillgodose mina högskolepoäng och hoppa på biblioteks- och informationsvetenskapsprogrammet i Växjö i två år? Borde jag läsa något som jag tycker är roligt, som litteraturvetenskap? Vad blir man då? Vad gör man åt alla dessa frågor?
 
Om en vecka ska jag ha bestämt mig, om en vecka kan jag inte ändra mig längre och om en vecka slipper jag den här beslutsångesten.
 
 
#1 - ALEXANDRA

Biblioteksprogrammet i Växjö tycker jag verkar intressant. Kikade på det programmet för några år sedan. Go for it :)

Svar: Jaså? Hade ingen aning om att du var intresserad av böcker på det sättet. Kul! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Mia Eggimann

Ja man får inte alltid en andra chans att välja, i och för sig är jag nöjd med mitt jobb idag.
Varför inte satsa på det i Växjö, jag kan bjuda på en fika när du åker här förbi.
Mia

#3 - Zelly

Jobbigt med beslutångest. Hoppas du kommer fram till vad som känns bäst för dig :) Lycka till, blir nog bra hur du väljer men förstår att det känns lite jobbigt med beslut som ska tas

#4 - Nilmas Bokhylla

Ja, det är verkligen inte lätt det där!

#5 - Stockholmsflickan

Usch, jag måste också bestämma vad jag ska läsa nästa termin. Det där sista ansökningsdatumet närmar sig verkligen allt för snabbt!