Kanske är det allt du behöver veta
 
Titel: Kanske är det allt du behöver veta
Författare: E. Lockhart
Antal sidor: 259 (Inbunden)
ISBN: 97891 87879 012
Publiceringsår: 2014
Serie: -
Originaltitel: We were liars
Första mening: "Välkommen till den förträffliga familjen Sinclair."
 
Recensionsexemplar från Lavender Lit.
 
Handling: Cadence Sinclair är det första barnbarnet och den rättmätiga arvtagerskan till Harris Sinclairs förmögenhet. Om somrarna spenderar hon tillsammans med sin mamma och resten av släkten all sin tid på den privatägda ön. På ytan är allt sofistikerat och vackert. Tills den dagen då Cadence är med om en olycka och får minnesförlust, hon minns överhuvudtaget inget från den femtonde sommaren på ön. Men när hon till sist återvänder dit börjar även minnena att anta form och hon inser att det är något som familjen inte vill att hon ska veta.
 
 
Omdöme: Jag hade läst tidigare omdömen om att den här boken skulle vara överraskande, oväntad och spännande men framförallt att slutet skulle få dig att tappa hakan. Vem vill inte läsa en sådan bok? Jag älskar ju konstiga slut. Det var inte riktigt vad jag fick, de blurbade texterna lovade mer än vad boken höll minst sagt. Det låter spännande med en huvudperson som inte minns vad som har hänt, en familj som inte vill tala om det och jakten på sanningen. Låt er inte luras av detta. Själva jakten är väl fortfarande lite spännande även om den går långsamt trots att boken är relativt kort men besvikelsen över att få veta vad det är, den besvikelsen är inte alls värd besväret. Jag tycker helt enkelt att författaren har gjort det för lätt för sig.
 
Huvudpersonen Cadence är jag inte alls mycket för då hon är snobbigt rik, bortskämd och dessutom full av självömkan. Jag vill be henne lyfta blicken och se vad som finns bortom hennes lilla privatägda ö. Resten av karaktärerna får jag inte heller något direkt grepp om, det dröjer till och med en stund innan jag vet vilka som ingår i hennes lilla vänskapskrets och som jag alltså borde fokusera på. Vem som är mamma till vem eller vems småsyskonen är bryr jag mig faktiskt inte om att reda ut. För den som är intresserad eller för den som har lika dåligt namnminne som jag så finns det dock ett släktträd i början av boken som hjälp. 
 
Själva språket både gillar jag och avskyr jag, ungefär lika många gånger under boken. Det är unikt och det är bildligt och det är stundtals snyggt. Ibland vet jag dock inte vad som försigår i Cadence huvud och vad som faktiskt är verkligt, det i sig är väl en konst kan tyckas.
 
 
Betyg: 1/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon