Snyggast på festen
 
 
Titel: Snyggast på festen
Författare: Nina Hemmingsson
Antal sidor: 126 (Inbunden)
ISBN: 97891 7515 0475
Publiceringsår: 2014
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Nina Hemmingsson är en av de serietecknarna som känns igen direkt, hon har sin egen stil och går sin egen väg. Det här albumet innehåller både serierutor från Aftonbladet och andra tidningar men även tidigare opublicerat material.
 
 
Omdöme: Det är normbrytande och omöjligt att värja sig från. Det är fult samtidigt som det gör intryck. Det är något eget. Det är Nina Hemmingsson. Vissa serierutor känns som käftsmällar och kan liknas vid tankeväckare medan andra främst får ses som konstarter med utrymme för tolkningsmöjligheter. Men framförallt är det kvinnan som är i centrum och vad samhället sätter för normer och krav och vad patriarkatet får för påverkan i stort. Det är viktigt och det är bra.
 
Det måste vara svårt att säga något innehållsrikt med blott en bild med en pratbubbla och jag imponeras av de som lyckas så bra, som Nina Hemmingsson. Karaktärerna är frigörande och kan komma med repliker som man själv hade önskat att man hade vågat säga men förmodligen hade skämts över om de hade figurerat i ett riktigt samtal. Däremot är det lite för få serierutor som faktiskt tilltalar mig, alltför ofta förstår jag dem inte eller tycker att de talar förbi mig. När det är bra så är det riktigt bra men tillfällena är tyvärr för få för att rädda upp ett helt album. Samtidigt hade det varit konstigt om samtliga bilder hade talat samma språk och förmodligen hade det inte alls känts som samma album eftersom man alltid jämför bilderna med varandra, vare sig man vill det eller inte. 
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon