Top Ten Tuesday - Svåra böcker
 

Jag tyckte att det var ett svårt tema i Top Ten Tuesday idag, fast förra gången var det ju närmare busenkelt så det kanske var väntat med en höjning i svårighetsgrad. Temat är: Top Ten Books That Were Hard For Me To Read. Det finns ju många böcker som jag är lite nervös inför att läsa eftersom jag har så höga förväntningar på författaren (se punkt 1) men det känns inte som om det är det som temat egentligen vill åt? Så jag kom i alla fall på några böcker som gjorde fysiskt ont att läsa..
 
1. Fredrik Backman - Min mormor hälsar och säger förlåt
En uppföljare till en av de bästa böckerna jag någonsin har läst, En man som heter Ove. Jag till och med grät i slutet vilket Aldrig har hänt tidigare med en bok! Jag var så nervös, hur skulle han klara pressen? Skulle den ens bli hälften så bra? Men behövde jag oroa mig? Icke. Och nu ska jag påbörja hans tredje som jag är nästan säker på att jag kommer att ha mycket glädje av.
 
2. Kristian Gidlund - I kroppen min: vägsjäl
För att det är tungt att läsa en bok av en författare som har gått bort i alleles för ung ålder.
 
3. Katarina Wennstam - Flickan och skulden
Den här gjorde fysiskt ont att läsa.
 
4. Åsne Seierstad - En av oss: en berättelse om Norge
Genom hela boken vill man tänka att det här händer inte! Men jo, det gjorde det.. Alltihop.
 
 
 
 
#1 - Monika

Måste nog snart läsa Min mormor hälsar och säger förlåt. Har precis köpt Backmans nya bok och jag vill helst läsa den äldre först :)

#2 - C.R.M. Nilsson

Flickan och skulden hade nog platsat på min lista också, om jag hade kommit att tänka på den. Men den var verkligen jobbig att läsa.

#3 - Helen

Boken om Elsa är så fin, så vacker och jag grät med floder i slutet.

#4 - Lottens bokblogg

Just ja, En av oss hade definitivt platsat!