Distansen.
 
Jag lever i ett distanförhållande just nu. Första veckan tänkte jag: Ja, men det här kan ju bli kul! Det kommer att gå bra. Jag kan göra vad jag vill, äta när jag vill, sova när jag vill och jag behöver inte bli sur för att någon inte har diskat ur glaset med en gång. Det var kul i ungefär fem dagar. Sedan började det göra ont. Som en molande känsla inombords som bara växte sig större och större och större. Tills den inte fick plats längre. Tills den salt rann ur. Men jag ska inte tänka på det där nu. Inte tänka på alla mil. Bara äta, jobba, sova och dö. Inte tänka och inte känna. Bara låta dagarna rinna förbi som ett porlande vattendrag, ett sunkigt jävla gyttjigt vattendrag. Varför jag stannar? För att jag har ett jobb, för att det är så man borde göra. Men inte kommer någon att tacka mig på min dödsbädd för det, allra minst mitt hjärta som krymper för varje dag som går. Allra minst min bästa vän och kärlek. Allra minst jag själv. Men nu ska jag inte vara sådan, istället åker jag ner till Skåne på kurs och lägger till några extra mil. För vad gör det på det stora hela? Jag vet inte men det känns som allt. 
#1 - Anna

Jag lever också i distansförhållande just nu. Jag vet inte om det hjälper ett dugg, men det här är min tredje omgång och DET BLIR FAKTISKT LÄTTARE. En vänjer sig vid att skapa ett liv som inte inkluderar en annan person, så på ett plan är det ju också väldigt nyttigt. Kände också som du i början, och förstås är det svinjobbigt att få hjärtat krossat en gång varannan vecka och antalet gånger jag gråtit på perronger och tåg är oräknbara. Det är hemskt, men någonstans lär en sig ändå sorgligt nog att leva med det. Det är hemskt att lämna den där biten av sig själv. Men mina tips är: gör saker. Häng med kompisar, gå på museer, läs mycket böcker. Ta hand om dig. Tex ät något din partner inte gillar som du älskar. Och kramas med djur! Du har ju Albus (väl?)! Skulle dö om jag inte hade Katniss.

Svar: Men åh, vad himlans snäll du är!
Carolina Edvinsson

#2 - AlexBokhylla

Men gud vilken igenkänning! Hela mitt förhållande (snart fem månader tillsammans, men känns som fem år) har varit distans. Som tur är så slutar min kurs om tre veckor, och då jävlar, då åker jag till honom. Men hade gått sönder om jag hade blivit erbjuden ett jobb här, för jag vill inte behöva välja mellan jobb och kärlek. Frivillig kram.

Svar: Att jobb och kärlek ens är ett val, borde egentligen inte vara det. Men det blir det ju, tyvärr.
Carolina Edvinsson

#3 - Jessica

Distansförhållande är ett helvete, men som Anna skriver, hur ont det än gör och hur tokigt det än låter just nu: det blir lättare med tiden (huruvida det är ett gott tecken eller inte, kan en spekulera i). Uppehåll dig själv med att göra saker som du tycker om att göra och som får dig att må bra.

Svar: Men vad snälla ni är!
Carolina Edvinsson

#4 - Maddes bokblogg

Usch det låter jobbigt. Har ingen erfarenhet av det själv men hoppas att det snart känns bättre!

#5 - Rebecca & Daniella

Hejsan! Vi har taggat dig i Liebster Award! Hade varit kul om du ville svara på våra frågor :)
http://booktwin.blogspot.se/2015/05/liebster-award.html