Jag är den som är den
 
Titel: Jag är den som är den
Författare: Elin Lucassi
Antal sidor: 101 (Häftad)
ISBN: 97891 75150 888
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Det här är en samling av olika skämtteckningar, serier och bilder som tar perspektivet som vi är vana vid att se det och vrider på det så att det får en ny vinkling. Kvinnorna tar männens ord i munnen, bokklubben beter sig som fotbollshuliganer och vuxna karlar måste peppas i sin självkänsla. Och så blir det en hel del feminism såklart.
 
 
Omdöme: På något sätt känns det som om jag har sett det här förut och lite skäms jag för den tanken och känslan. För det är klart att det är fantastiskt bra men på något sätt hade jag nog drabbats hårdare om jag inte redan hade läst så mycket bra feministiska serier. Men det är klart att ett sådant här samlingsalbum blir högst individuellt, eftersom ingen tycker lika. Det jag inte greppar med vissa bilder avgudar någon annan. Jag gillar författarens teckningsstil och tycker aldrig att den blir ogreppbar och texterna blir heller aldrig för föreläsande. Det är en lagom nivå på allting. Och kanske är det just det som gör att jag får en lite mellanmjölkskänsla, att det inte sticker ut på något sätt. 
 
Det bör sägas att jag även hade relativt höga förväntningar men eftersom den kvinnliga seriekåren är så pass träffsäker så tillät jag mig själv att ha det. Jag är långt ifrån besviken men jag hade kanske förväntat mig ett lite nytt angreppssätt. 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon