Måndagens Movie: Spectre
 
 
 
 
Titel: Spectre
Premiär: 30 oktober 2015 (Sv)
Längd: 148 min
Genre: Action, Adventure & Thriller
Medverkande: Daniel Craig, Christoph Waltz & Léa Seydoux
Betyg på Imdb: 7,4
 
Baserad på James Bond av Ian Fleming
Länk till recension på bloggen.
 
 
 
 
 
Handling: Bond får ett meddelande från det förflutna som skickar honom på ett hemligt och farligt uppdrag, ett uppdrag där han möter sin värsta fiende hittills. Bond infiltrerar ett möte och avslöjar förekomsten av organisationen SPECTRE men för att kunna utplåna den måste han först hitta den ansvariga.
 
Omdöme: Jag måste erkänna att jag inte är stormförtjust i Bond, det är lite för mycket biljakter, slagsmålsscener och unga kvinnor som lägger sina liv i händerna på en man som nästan är dubbelt så gammal som de själva. Bond själv har jag svårt att se bortom den hårda fasaden, vad har han egentligen för personlighet? Just den här filmen har jag också lite svårt att greppa helt och hållet med tanke på att jag inte minns de tidigare Bond-filmerna med Daniel Craig helt och hållet. Det är väldigt mycket tillbakablickar som jag inte kopplar helt enkelt. Skurken i den här filmen är heller ingen favorit, jag gillar när de är lite mer karismatiska eller helt enkelt lite mer udda men här är det en trist och bitter man som styr spakarna. Dock ska jag medge att det inte alls kändes som om den höll på i drygt två timmar så det måste ändå ses som ett plus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - Monika

Jag tycker Bond-filmerna förlorade sin unikhet och charm när Timothy Dalton axlade manteln. Lite kom tillbaka när Pierce Brosnan blev Bond, men Craig har nog gjort att det är förlorat för alltid. Nu är det bara en vanlig actionfilm.

#2 - MissMagic

Växte verkligen upp med alla de gamla Bond-filmerna men håller verkligen med dig om Bond som karaktär. han är verkligen väldigt ointressant och faktiskt osympatisk.

Ska ändå se denna film då jag gillar action men förväntar mig verkligen inget mästerverk LOL :P