Not that kind of girl
 
Titel: Not that kind of girl
Författare: Lena Dunham
Antal sidor: 306 (Danskt band)
ISBN: 97891 1305 1956
Publiceringsår: 2014 
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Jag är tjugo år och jag hatar mig själv."
 
Handling: Lena Dunham är framförallt känd från Tv-serien Girls där hon både spelar en av huvudrollerna, skriver manus, producerar och regisserar. I den här boken återkommer hon till de teman och de erfarenheter som serien bygger på men i skriftligt format.
 
 
Omdöme: Jag vet inte vad det var jag hade hoppats på men det var i alla fall inte något sådant här. Jag ska medge att jag sträckläste boken och inte på grund av att den var oerhört bra utan snarare det motsatta, jag ville bli av med den så snart som möjligt. Till sist ska erkännas att jag till och med skumläste lite på slutet, lät ögonen vila över raderna utan att egentligen läsa vad som stod. Jag kunde inte identifiera mig ens det pyttelilla med Lena Dunham och därför berörde inte boken mig alls. Det är möjligt att den skulle ha fungerat bättre i små portioner, text i krönikor istället för i bokformat men det får jag aldrig veta nu. 
 
Jag har svårt att se vad den skulle kunna tillföra mig, Lena Dunham lever ett liv så långt bort från mitt eget som det går att komma. Uppvuxen i en konstnärsfamilj i New York med direktlinje till diverse barnpsykologer på grund av tvångstankar och sociala svårigheter. Därefter kommer en rad lösa förbindelser med män och det eventuella lyxproblemet att inte veta vem man är eller vem man vill växa upp till att bli. Jag har svårt att se henne som rösten för min generation. Jag vet inte om det beror på de amerikanska förhållandena, ålderskillnaden eller helt enkelt att vi är så pass olika att boken faller pladask för mig. 
 
Jag har dock inte sett mer än pilotavsnittet av Tv-serien Girls och det är möjligt att den passar mig bättre, eller är det tveksamt med tanke mot mitt svala intresse till boken? Jag är i alla fall fortfarande beredd att ge det en chans.
 
Betyg: 1/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - MissMagic

Fick denna i present men har inte orkat läsa den. Jag har sett en hel del av Girls men gillar inte serien alls. Den känns bara så himla skruvad och dålig. Framför allt är den väl verkligen inte min humor och därför är nog inte Lenas bok rätt för mig heller.
Men intressant att läsa ditt inlägg och få höra lite mer. Känner mig ännu mer säker nu på att detta inte är boken för mig :P

#2 - Amanda

Alla verkar hylla denna boken och jag har aldrig förstått varför. Så skönt med någon som verkar förstå hur dålig den faktiskt är :P Jag ville verkligen gilla den och gilla henne men hon representerar inte mig överhuvudtaget, minns att jag kunde bli arg när jag läste för jag tyckte hon betedde sig så himla konstigt ibland' ;O

Svar: Ja, jag ska medge att jag också föll för hypen.. Man ska aldrig underskatta marknadsföringens krafter ;)
Carolina Edvinsson