Skuggsommar
 
 
 
Titel: Skuggsommar
Författare: Mia Öström
Antal sidor: 186 (Häftad)
ISBN: 97891 8663 4742
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Solen strilar genom löven och gör fläckar på marken."
 
Handling: Det är den vackraste sommaren på över hundra år men Rakel hatar varje sekund av den, hon har blivit förvisad att spendera hela sommarlovet på en ö tillsammans med sin kusin och hennes familj. Utanför ön reser sig ett hopptorn och det är där Rakel träffar tvillingarna, de säger att hon kan få vara med i deras hemliga hoppklubb men att hon först måste utföra tre hemliga uppdrag. Uppdragen tvillingarna ger Rakel blir svårare och svårare och gränsen mellan lek och allvar börjar suddas ut. 
 
 
 
Omdöme: Jag vet inte vad det beror på men jag hade väldigt svårt att engagera mig i den här berättelsen. Jag tror att det kan ha att göra med att jag tidigt hade mina aningar angående tvillingarna och att det hela då kändes som en väldigt långsam intrig och upplösning. Jag hade hellre sett att vändningen till det farliga, mörka och mystiska hade kommit tidigare i berättelsen. Det obehagliga anas hela tiden som en underton men jag tycker inte att det blir tillräckligt mörkt för att det ska gripa tag i mig.
 
Huvudpersonen Rakel är den person som känns mest verklig medan familjen blir lite stereotypiskt tecknad med mannen som jobbar för mycket och dottern som vill revoltera. Att boken är relativt kort gör också att vi aldrig riktigt kommer på djupet av karaktärerna, jag får inte tid till att känna något för dem. I en bokcirkel som vi har på högstadiet bestämdes den här boken som gemensam läsning då ingen tidigare hade läst den, vilket var ett krav. Jag är nyfiken på att se vad de andra tyckte om boken.
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - rememberthiis.blogg.se

Verkar bra :)