Offerträdet
 
 
Titel: Offerträdet
Författare: Magnus Nordin
Antal sidor: 58 (Kartonnage)
ISBN: 97891 5022 1602
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 12-15 år
Första mening: ""För de nordiska folken var Tor, Oden, Frej, Fröja och de andra gamla gudarna och gudinnorna lika levande, vördade och älskade som Jesus, Buddha, Shiva och Muhammed är för miljarder människor idag."
 
Handling: Freja och Alva går sista året på Odenviskolan, en skola som stoltserar med att alla elever klarar målen. Men när Freja får reda på att hon kommer att bli underkänd i vissa ämnen bestämmer hon sig för att bryta sig in på rektorsexpeditionen och ändra betygen och hon tar bästa kompisen Alva till sin hjälp. Det är fredagkväll och tomt i skolan, det är vad de först tror i alla fall.
 
 
Omdöme: Det här är en väldigt kort novell men den ska tydligen bli första delen i en serie fristående skräcknoveller. Att den är så kort gör såklart att det följer vissa nackdelar eller svagheter, karaktärerna hinner inte utvecklas och spänningen får inte chans att byggas upp. Jag hade hoppats på en serie som mer liknar författarens serie Varelserna men den här blir nästan så kort och koncis att jag får svårt att greppa den, den hinner knappt börja innan den tar slut. Det är också lite synd att illustrationerna inte får ta så mycket plats i den här boken för jag tror verkligen att de hade tillfört något till boken, en stämning som är svår att bygga upp på så få ord. 
 
Jag förstår dock målgruppen och jag hoppas verkligen att boken hittar sin läsare. Jag kommer definitivt att tipsa om den och jag gillar att författaren vågar ta ut svängarna lite och att det hela förmodligen inte slutar så lyckligt. Det är först på slutet som jag verkligen fängslas och att jag vill veta mer om vad som händer när sista sidan är utläst är väl ett betyg gott nog? 
 
Böcker som jag tidigare har läst av Magnus Nordin:
Elias bok (Varelserna #1)
Emmas bok (Varelserna #2)