Allt jag vet om kärlek
 
Titel: Allt jag vet om kärlek
Författare: Katja Timgren
Antal sidor: 182 (Häftad) 
ISBN: 97891 7813 1150
Publiceringsår: 2020
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Natt."

Handling: När Axel och Petter möts i trappan upp till klassrummet förändras allt. Förälskelsen får Axel att se hela världen med nya ögon. Han går på fester han aldrig skulle ha gått på, bara Petter är där. Han skriver konstiga meddelanden mitt i natten som bara Petter förstår. När de blir ihop är allt så perfekt att Axel inte kan förstå att det händer. Men Petter mår dåligt och får det allt svårare. Och Axel vet inte vad han ska göra.

Omdöme: Hade lite högre förhoppningar om den här boken. Jag gillar språket men det sprakar liksom aldrig till. Texten är sparsmakad och varje ord väl avvägt men ändå är det något som saknas för att jag liksom ska känna mig träffad, för att det ska gå under huden. Kanske är det för att jag inte riktigt gillar huvudpersonerna? Annars tycker jag beskrivningen av förälskelsen är riktigt bra, hur det mörka och det ljusa måste mötas och samsas och hur det inte är några rosa moln utan snarare mest rädsla för att man ska trampa fel och förstöra. 

Men ändå är det något med boken som håller mig tillbaka. Kanske är det att tempot känns lite långsamt. Eller att jag aldrig tycks lära mig vem som är Petter och vem som är Axel. Eller att jag inte riktigt förstår Axel som person, att jag inte tycker att jag på riktigt lär känna honom. Jag kan faktiskt inte säga exakt vad det är som gör att jag inte faller handlöst för boken, kanske är det bara på grund av tidigare förväntningar. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible