Drömtjuvarna
 
Titel: Drömtjuvarna
Författare: Maggie Stiefvater
Antal sidor: 379 (Kartonnage)
ISBN: 97891 3216 2169
Serie: Kretsen #2 (The Raven cycle #2)
Publiceringsår: 2014 (Original: 2013)
Originaltitel: The dream thieves
Första mening: "En hemlighet är en märklig företeelse." 
 
Handling: När Blue mötte Gansey, Adam och Ronan förändrade det deras liv på ett oåterkalleligt sätt. Ronan befinner sig nu på en plats där han pendlar mellan mardröm och verklighet. Adam har gjort ett val han inte kan ångra. Gansey är besatt av att hitta en mystisk kung som enligt sägnen ska ligga begravd någonstans runtom staden Henrietta. Blue blir smärtsamt medveten om gränsen mellan kärlek och vänskap. Och till råga på allt har Leylinjerna som löper runt den magiska skogen Cabeswater vaknat och allt ställs på sin spets.
 
 
Omdöme: Jag minns alldeles för lite från förra boken i serien för att enkelt kunna komma in i fortsättningen och därför blir en stor del av den här boken lidande. Jag hade också förväntat mig lite mer spänning men den uteblir helt och återkommer inte förrän de sista sidorna, vilket jag tycker är synd då boken känns väldigt utdragen. Karaktärerna är dock en stor förbättring gentemot förra boken och jag har numera inga problem med att hålla isär dem då deras personligheter och historier skiljer sig så pass markant åt, de är dock fortfarande ganska stereotypiska tycker jag. En rik kille, en fattig kille och en aggressiv kille och så en tjej någonstans mellan dessa grabbar som inte direkt tillför något alls förutom att hon har en familj som är synsk. 
 
Själva grundhistorien med en mystisk konung som dessa ungdomar ska finna förstår jag fortfarande inte riktigt fullt ut, vad är det de vill uppnå? Och hur är legenden uppbyggd? Det är så tillkrånglat att inte ens jag som läsare förstår fullt ut och hur ska då dessa karaktärer kunna lösa mysteriet? Jag antar att det återstår att se i de kommande böckerna. Nu när jag har läst såhär långt känns det som att jag vill veta hur det hela slutar också. 
 
Språkligt tycker jag absolut att den är bra och det finns egentligen inget som jag hakade upp mig på där. Det är som sagt bara karaktärerna och handlingen som jag hade önskat mer av. Sedan tycker jag att det hela blir lite platt ibland med onda personer som blir goda, goda personer som blir onda och personer som mördas eller mördar bemöts inte ens med en axelryckning. Det kan dock höra samman med att jag även tycker att huvudpersonerna är lite platta, tråkiga och stereotypa.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Maggie Stiefvater:
Kretsen (Kretsen #1)