Efter Alaska
 
Titel: Efter Alaska
Författare: John Green
Antal sidor: 297 (Häftad)
ISBN: 97891 6388 3729
Publiceringsår: 2015 (Original: 2005)
Serie: -
Originaltitel: Looking for Alaska
Första mening: "Veckan innan jag åkte ifrån min familj och Florida och resten av mitt obetydliga liv för att börja på internatskola i Alabama ville mamma prompt ordna en avskedsfest för mig."
 
Handling: Miles Halters sociala liv är tämligen begränsat minst sagt och sträckar sig ungefär så långt som till sin mamma och pappa. Men så börjar ett nytt kapitel i Miles liv när han flyttar in på ett internat och där lär han känna människor som förändrar honom i grunden. Särskilt Alaska. Alaska är nämligen allt det som Miles inte är och därför gör hon honom så fascinerad. Men Alaska är inte bara spontana vinkvällar, hångel och busstreck utan hon döljer även ett mörker som är svår för Miles att komma inpå och förstå.
 
 
Omdöme: Den här boken har tidigare givits ut under namnet Var är Alaska? Men jag tycker nog att Efter Alska är lite mer passande efter att ha läst boken. Miles liv kommer alltid att bestå av ett före och ett efter Alaska. Men nog om titeln. Har man läst en enda bok av John Green tidigare så kommer man definitivt att känna igen sig, både när det kommer till språket och humorn men även när det kommer till karaktärerna. För ja, även i den här boken så handlar det om en lite nördig kille som blir fascinerad och förälskad i en tjej som är helt olik huvudpersonen själv. Precis som i både Pappersstäder och Katherine-teorin. Men jag antar att det vore dumt att förändra ett framgångsrikt koncept.
 
Språkligt är den såklart väldigt bra, precis som med samtliga John Greens böcker och han har en egen stil som går att känna igen. Karaktärerna har jag dock lite svårt för eftersom jag har svårt att känna något för dem, jag varken gillar dem eller avskyr dem utan de blir mest ett stort jaha. Miles är överlag en väldigt tråkig kille och jag har svårt för att uppbåda intresse av att följa honom. Alaska känns däremot relativt verklig eftersom hon både har dåliga och bra sidor, sidor som Miles upptäcker allt eftersom tiden går. 
 
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av John Green: