Du föll och jag för dig
 
 
Titel: Du föll och jag för dig
Författare: Lina Stoltz
Antal sidor: 263 (Kartonnage)
ISBN: 97891 2969 5342
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 12-15 år
Första mening: "Inte för att hon kände honom, men när de nu råkade komma gående mot varandra i en för övrigt helt tom skolkorridor hade det känts dumt att inte hälsa."
 
Handling: Frida och Jakob dras till varandra så fort deras blickar möts. De är som två motpoler, hon dotter till en präst och han den struliga hockeykillen, som inte kan låta bli varandra. Men när Frida hör rykten om att Jakob använder droger sätts allting på spel, om han gör det vad gör det henne till då? 
 
 
Omdöme: Boken riktar sig till en målgrupp på cirka 12 - 15 år medan karaktärerna i boken går andra året på gymnasiet. Det förekommer både alkohol och droger men däremot inget sex, vilket jag nästan satt och väntade på när jag läste. En bok om två ungdomar på nästan arton år som är superkära och som inte verkar leva efter strama regler men inget sex? Jag tycker bara att det är lite underligt. 
 
Frida är dotter till en präst men det är främst hennes mamma som verkar noga med hur dottern uppför sig och vilka personer hon har i sin omgivning. Inget fel med det. Däremot är det lite tråkigt att hon porträtteras som Jakobs motsats och därför framstår hon nästintill som perfekt. Hon ska plugga till läkare, har en bästa kompis som hon kan prata om allt med, får gå på fester, dricker alkohol men bara några cider och är allmänt social och omtyckt. Det är helt enkelt inte en karaktär som framstår ha något större djup eller några intressanta egenskaper på lager. Hon är helt enkelt ganska tråkig. 
 
Rent språkligt känns det ganska målgruppsanpassad och den är lätt att läsa. Jag reagerade på vissa dialektala uttryck, eller vad jag antar är dialektala, som till exempel "Jakob var till mig i helgen.". Det är något som jag inte skulle skriva och än mindre säga och därför störde det läsningen lite för mig. Däremot kanske det kan höja igenkänningsfaktorn än mer för andra. 
 
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Lina Stoltz: