Fraktur

Titel: Fraktur
Författare: Karin Slaughter
Antal sidor: 439 (Inbunden)
ISBN: 97891 5094 1784
Publiceringsår: 2019 (Original: 2008)
Serie: Will Trent #2
Originaltitel: Fractured
Första mening: "Abigail Campano satt i bilen på gatan utanför sitt eget hus."

Recensionsexemplar från HarperCollins Nordic. 

Handling: I Ansley Park, ett av Atlantas mest exklusiva områden, har ett fruktansvärt mord precis begåtts på en tonårsflicka och mitt bland allt krossat glas står modern där hon precis  har tagit livet av mördaren. Men när agent Will Trent vid Georgia Bureau of Investigation kommer till platsen ser han ganska snart att allt inte är så enkelt som de först har trott. Motvilligt tar sig Will Trent an utredningen tillsammans med Faith Mitchell som redan från början har ett horn i sidan till honom. Trots motgångarna i brist på vittnen, spår och ledtrådar är Will Trent övertygad om att mordet kan kopplas till en annan försvunnen tonårsflicka och att mördaren fortfarande går fri.  

Omdöme: Jag erkänner att jag har fallit för ännu en deckarserie och jag skäms inte ens. Det här är en serie som jag kommer att följa i minst ett par böcker till men vad jag har lite svårt att utläsa är om det finns fler böcker översatta i serien om Will Trent redan nu eller om jag snällt måste vänta? Det är absolut inget storslaget med den här boken men man vet vad man får och jag tycker att den lyckas hålla mitt engagemang uppe i stort sett hela vägen. Lite lång är den väl för att vara en deckare och jag kanske gärna hade sett att den hade haft ett lite högre tempo, vilket eventuellt hör ihop med att jag vill korta ner boken som helhet, men överlag är det en godkänd läsupplevelse som jag förmodligen inte kommer att minnas för tid och evighet men som fungerade väl i stunden.

Huvudpersonen Will Trents signum, alla poliser måste ju ha sådana om det så är någon form av missbruk eller diabetes, är något så ovanligt i dessa kretsar som dyslexi. Han är dessutom uppvuxen på barnhem och tycks på det stora hela vara väldigt godhjärtad. Tre attribut som sticker ut i deckargenren och som gör honom till en karaktär att minnas i den annars relativt snåriga deckarkaraktärsdjungeln.
 

Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Karin Slaughter:
De vackraste
Den goda dottern
Triptyk
 (Will Trent #1)