De vackraste

Titel: De vackraste
Författare: Karin Slaughter
Antal sidor: 464 (Inbunden)
ISBN: 97891 6409 8863
Publiceringsår: 2015 
Serie: -
Originaltitel: Pretty girls
Första mening: "När du försvann varnade din mamma mig för att det skulle vara värre att få reda på exakt vad som hade hänt dig än att inte få veta något alls."

Handling: Claires ena syster försvann spårlöst när hon var nitton år gammal och hittades aldrig, händelsen splittrade familjen vilket resulterade i att hennes andra syster Lydia tog hjälp av droger för att fly verkligheten och kapade alla band till familjen och deras pappa så småningom tog livet av sig. När Claires man blir brutalt mördad på gatan när någon försökte råna dem bubblar plötsligt mörka hemligheter upp till ytan, hur väl känner man egentligen en person som man har levt med i halva sitt liv? Claire förstår snart att mannen hon delade sitt liv med inte alls är mannen hon trott att han har varit och sanningen är grymmare än hon någonsin har kunnat föreställa sig. För att inte bli helt ensam försöker hon återuppta kontakten med systern, något som ska visa sig bli ännu ett misstag. 

Omdöme: Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken i och med att jag verkligen tyckte om Triptyk av samma författare men jag tycker tyvärr inte riktigt att den här boken håller samma nivå. Jag har ju som bekant lite problem med privatspanare i den bemärkelsen privatpersoner som tar lagen i egna händer och löser brott på egen hand, jag tycker alltid att det känns lite väl otroligt. I den här boken blir det dock aldrig osannolika sammanträffanden utan det allra mesta känns realistiskt men det är ändå något som skaver när en hederlig privatperson plötsligt kommer på hur man ska lösa en mordutredning som har varit iskall i decennier. Jag har heller aldrig haft problem med att läsa om våld eller tortyr eller vilka hemskheter som än författare kan komma på och tycker ofta att detaljerade beskrivningar kan motiveras men i det här fallet tycker jag att mycket känns onödigt. Lite känsligare har jag blivit på sista tiden men i det här fallet blev jag bara lite illa till mods utan det kändes bara som onödiga passager. Boken är liksom lång nog som den är ändå. Jag får heller ingen känsla för huvudpersonerna och tycker att deras främsta personlighetsdrag är att de är irriterande, egoistiska och naiva. 

Men trots allt som jag har skrivit ovan så är det en bladvändare och det går relativt snabbt att läsa ut den eftersom man väldigt gärna vill veta hur det går. Själva upplösningen känns dock given ganska tidigt i boken och man bara väntar på att den klassiska kampen mot klockan ska börja. Jag tycker att den här helt okej som underhållning men det blir ingen ny favorit, kan det vara så att Triptyk var ovanligt bra för att vara Karin Slaughter eller är det den här boken som inte är lika bra som hennes andra? Jag får väl helt enkelt ge henne en chans till för att få reda på det. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Karin Slaughter:
Triptyk (Will Trent #1)