Vill ha den själv

Titel: Vill ha den själv
Författare: Malin Linneroth
Illustratör: Lisa Moroni
Antal sidor: 32 (Inbunden)
ISBN: 97891 5012 0417
Publiceringsår: 2019
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 3-6 år
Första mening: "Signe har fått ett kort i lådan."

Recensionsexempar från Alfabeta.

Handling: Signe ska på kalas till Luna och köper världens finaste enhörning i present. Men enhörningen trivs så bra hos Signe, måste hon verkligen ge bort den? 

 
Omdöme: Det var inte jättelänge sedan som jag läste Slottet av Emma Adbåge på samma tema som den här boken. Gå på kalas och ge bort något som man egentligen nog skulle vilja ha själv, en lite skamfylld känsla. Men medan Slottet hade en lite oväntad vändning så följer den här den lite mer traditionella mallen där huvudpersonen så småningom accepterar att det är en present och där det slutar med att alla leker tillsammans. Jag är dock lite kluven till huvudpersonens känslor kring den här enhörningen för först verkar det som att Signe behandlar enhörningen som en individ. Hon lämnar lufthål så att den kan andas, den är lite rädd för Signes gosedjur i form av en igelkott, den gillar inte sura godisar och så vidare men i slutet av boken så tänker Signe att hon ska spara pengar och köpa en alldeles egen enhörning och då verkar det som att just Den enhörningen egentligen inte alls var så speciell? Utan att det duger med vilket gosedjur som helst? Jag kanske lägger in för mycket i just den meningen men det känns som att enhörningen inte var så viktig då trots allt? 

Som vanligt när det kommer till Lisa Moroni så är illustrationerna fantastiskt gulliga, detaljrika och på pricken ur ett barnperspektiv. Hon har hittat en stil som är enkel att känna igen och som drar blickarna till sig. Illustrationerna är realistiska och kanske till och med lite för gulliga ibland. Det är detaljer som passar de yngre barnen men inget myller av saker. Fint helt enkelt. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Lisa Moroni:
Kurrans skatt
Kurran och Pigan räddar en liten
Nisse & Nora rymmer (Illustratör)
Nisse & Nora plåstrar om (Illustratör)
Nisse & Nora tejpar (Illustratör)
Guldskatten (Illustratör)
Julia gillar djur
Julia gömmer sig
Julia hämtar strumpor
Julia sätter sig
Julia säter allt
Julia på stan
Julia hjälper till
Julia busar