Till alla killar jag har gillat

Titel: Till alla killar jag har gillat
Förtfattare: Jenny Han
Antal sidor: 362 (Inbunden)
ISBN: 97891 8787 9364
Publiceringsår: 2018 (Original: 2014)
Serie: Lara Jean #1
Originaltitel: To all the boys I've loved before
Rekommenderad läsålder: 12-15 år
Första mening: "Jag gillar att spara på saker."

Handling: I sitt rum har sextonåriga Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i, fem stycken totalt. I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina känslor, men det är inte meningen att någon annan ska få se dem. Breven är bara till för henne. Men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner. Det värsta är att en av dem är hennes storasysters före detta pojkvän. Helt plötsligt är Lara Jeans kärleksliv, som tidigare bara existerade i fantasin, helt utom kontroll. 

Omdöme: Verkligen en sådan där söt, mysig och romantisk bok som jag på det stora hela försöker undvika. Men även jag måste vidga mina vyer och läsa lite annat än ond bråd död ibland. Jag tyckte att den här boken var helt okej, den hade många fina egenskaper men kröp aldrig riktigt under huden på mig. Det är helt enkelt en vanlig bok och en ganska vanlig läsupplevelse och en bok som inte vågar så mycket blir heller inte riktigt den där stora läsupplevelsen för mig. Men det hade jag heller inte förväntat mig när jag plockade upp den. Kanske att jag hade förväntat mig lite mer än vad jag fick på grund av stora lovord, filmatisering och typ endast bra recensioner men den höll väl vad den lovade och inte så mycket mer. Det är i alla fall så jag känner efter att ha läst ut den. 

Huvudpersonen Lara Jean är ganska tråkig egentligen. Hon gör det hon ska, hon sköter skolan, hjälper till hemma, är en bra syster och är inte ute och "ränner" med killar. Fast det jag framförallt inte kan förstå är varför hon inte undersöker saken med de försvunna breven närmre? Varför är hon inte mer intresserad av vem som skickade dem? Sedan blir det ju såklart lite för amerikanskt ibland, det här med att det blir så väldigt präktigt. Dessutom undrar jag lite var användningen av sociala medier och mobiler finns? Känns som att det borde höra hemma här och ta en större plats? 

Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible