Och varje morgon blir vägen hem längre och längre
 
Titel: Och varje morgon blir vägen hem längre och längre
Författare: Fredrik Backman
Antal sidor: 86 (Inbunden)
ISBN: 97891 3715 0895
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Det finns ett sjukhusrum i slutet av ett liv där någon, mitt på golvet, har slagit upp ett grönt tält."

Recensionsexemplar från Forum.

Handling: Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar, de står inför något av det svåraste i livet - att ta farväl. De måste säga hejdå eftersom farfars hjärna har givit upp innan kroppen och han inser att hans värld är på väg att förändras och att han har svårare att få tag på minnena.

Omdöme: Det kvittar vad än Fredrik Backman skriver så är jag dömd att älska det. Nu hade jag redan läst den här novellen när den låg ute på författarens blogg så det blev ju inte riktigt samma läsupplevelse som första gången. När jag läste den första gången grät jag nämligen som ett litet barn men vid en omläsning lyckades jag hålla tårarna ifrån mig. Jag vet inte vad det är med Backman och mina tårkanaler, det är som om de är direktuppkopplade till varandra. Jag gråter aldrig till någon annan bbok men när Fredrik Backman står som författare kan jag nästan garantera att jag kommer att bli berörd. 

Det är ju en väldigt kort novell det här men väldigt stor till sitt innehåll, om ni förstår hur jag menar? Det är ett stort och svårt ämne som berörs och jag hade gärna sett en hel roman om Noah och hans farfar. Däremot är det kanske lite mycket som sker i fantasin för att jag riktigt ska kunna ta till mig den. Men definitivt läsvärd såklart! Som med allt av den här författaren. Jag tror bestämt att han har seglat upp och blivit min absoluta favorit. Ser verkligen fram emot att läsa mycket mycket mycket mer av honom i framtiden.

Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Fredrik Backman:
Saker min son behöver veta om världen
En man som heter Ove
Min mormor hälsar och säger förlåt
Britt-Marie var här
Björnstad


#1 - Vargnatts bokhylla

Jag grät även vid omläsningen!

Svar: Han är för bra den där Backman!
Carolina Edvinsson