Vei Bok 1
 
 
 
Titel: Vei. Bok 1
Författare: Sara Bergmark Elfgren
Illustratör: Karl Johnsson
Antal sidor: 160 (Inbunden)
ISBN: 97891 7515 2059
Publiceringsår: 2017
Serie: Vei #1
Originaltitel: -
Första mening: -

Handling: Vei har i hela sitt liv tränats för att kunna kämpa mot asagudarna som hennes gudar sedan länge ligger i krig mot. När hon hittas medvetslös i vattnet av vikingar, som av en händelse är på väg just till Jotunheim där Vei kommer från, finner hon sig snart indragen i ett blodigt spel mellan jättar, människor och asagudar.

Omdöme: Herregud vad bra det här var! Jag hade inga direkta förväntningar när jag började läsa den här boken utan jag tänkte nog att den kanske inte skulle vara något för mig, jag som inte brukar varken läsa eller gilla fantasy, men tack vare det så blev det här en ännu större positiv upplevelse. Jag älskar det helt enkelt. Jag skulle inte säga att jag är någon van serieläsare utan de grafiska serier som jag tar mig av är oftast de här korta seriestripparna av kvinnliga serietecknare med tydlig feministisk touch. Kasnke därför det här också blev överraskande kul läsning. Möjligen att boken är lite segstartad och det tar några sidor innan jag greppar själva världen, detta trots att man kastas direkt in i handlingen.

Jag brukar gilla det mesta som Sara Bergmark Elfgren gör så att jag skulle gilla det här kom väl inte som någon chock egentligen men jag gillar även illustrationerna väldigt mycket och det var nog också de som gjorde att jag föll så hårt. Jag gillar att olika kroppstyper får ta plats och att gudarna inte ritas som stereotypiskt vackra utan att det finns en bred representation helt enkelt. Jag gillar att det är mycket naket (får man säga så?) eftersom det är en nakenhet som känns naturlig snarare än sexig. Det blir liksom lite oväntat och tillför ytterligare ett djup rent visuellt. Som ni förstår så är jag helt såld på den här boken och lite glad är jag att jag har dröjt så länge med att läsa den eftersom jag nu inte behöver vänta alltför länge innan jag tar mig an uppföljaren.  

Betyg: 5/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Sara Bergmark Elfgren:
Norra latin (Stockholmsserien #1)

Böcker som jag tidigare har läst av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg:
Cirkeln (Engelsfors #1)
Eld (Engelsfors #2)
Nyckeln (Engelsfors #3)
Berättelser från Engelsfors