Ugglan dödar bara om natten

Titel: Ugglan dödar bara om natten
Författare: Samuel Bjørk
Antal sidor: 430 (Inbunden)
ISBN: 97891 4623 0816
Publiceringsår: 2016 (Original: 2015)
Serie: Mia Krüger & Holger Munch #2
Originaltitel: Uglen
Första mening: "En fredag våren 1972, just när prästen i Sandefjords kyrka skulle gå hem för dagen, fick han ett mycket speciellt besök som gjorde att han valde att stanna kvar på sitt tjänsterum."

Handling: En flicka hittas mördad i skogen. Hon ligger på en bädd av fågelfjädrar, i en cirkel av ljus. Kriminalkommissarie Holger Munch och hans kollega Mia Krüger står först handfallna inför vad som ser ut att vara ett ritualmord. Snart blir de kontaktade av en anonym hacker som påstår sig ha funnit en makaber film på nätet, en film som ger nya otäcka insikter i den mördade flickans öde.

Omdöme: Jag läste ju den här serien i lite fel ordning, så jag var ju bara tvungen att komplettera med den här efteråt. En stor del av spänningen uteblev ju dock eftersom jag hade fått veta lite av vad som hade hänt i boken som kommer efter den här, rekommenderar därför alla att läsa dem i rätt ordning. Jag har kommit att verkligen gilla den här serien, även om den inte är wow på något sätt, men norska kriminalförfattare brukar ju å andra sidan leverera. Det finns ett ständigt driv i boken, det går enkelt att läsa, författaren har lite av en egen röst som gör att den sticker ut ur mängden men den enda karaktären som egentligen är minnesvärd är väl Mia Krüger vilket är lite synd. Jag kan egentligen inte säga något om någon annan av karaktärerna, förutom möjligen den tidigare hackern Gabriel som fick en lite större roll i den här boken. Men jag kommer nog tyvärr ha glömt honom till nästa gång.. Men det betyder såklart att jag defintivt kommer att fortsätta läsa mer av den här författaren. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible

Böcker som jag tidigare har läst av Samuel Bjørk:
Det hänger en ängel ensam i skogen (Mia Krüger & Holger Munch #1)
Pojken i snön (Mia Krüger & Holger Munch #3)