Zelda: Uppbrott och utbrott

Titel: Zelda - Uppbrott och utbrott
Författare: Lina Neidestam
Antal sidor: 172 (Häftad)
ISBN: 97891 7515 0802
Publieringsår: 2015
Serie: Zelda #4
Originaltitel: -
Första mening: -

Handling: Zelda borde vara nöjd med tillvaron, hon har fått allt det som hon har strävat efter, men ändå är det något som skaver. Relationen med Ceasar känns fel, mediajobbet som var hett efterlängtat ger henne mest skamkänslor och hur mycket hon än försöker läxa upp sin omgivning så lyckas hon fortfarande inte själv leva som hon lär. 

Omdöme: Min första reaktion när jag började läsa det här seriealbumet var att jag nog hade läst det förut men ju längre jag kom desto mindre kände jag igen. Så det kan nog vara så att jag har sett vissa serier i andra forum men inte läst hela albumet som en helhet. Vad jag kan säga när jag blickar tillbaka på tidigare recensioner är att jag tycker att Zelda bara blir bättre och bättre, vilken tur! Det här albumet fullkomligt älskar jag och Zelda har definitivt vunnit över mig på sin sida. Jag gillar att det är fristående serier samtidigt som det är en historia som hänger ihop. Vilket kan ha varit världens sämsta beskrivning någonsin? Men jag hoppas att ni förstår vad jag menar, det är som om vi får ta del av olika delar av Zeldas liv i kronologisk ordning samtidigt som det inte är en sammanhängande serie på alla 172 sidor. 

Vad är det egentligen som är så himla bra då? Jo jag tror att mycket är tack vare en hög igenkänningsfaktor, det mesta blir mycket roligare då. Jag gillar att den är feministisk men inte moraliserande, att det är lättillgängligt samtidigt som det är informativt och sedan underlättar det såklart att det är väldigt snyggt ritat. Det är helt enkelt inte mycket som jag inte gillar, om ens något? Läs den bara. 


Betyg: 5/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Lina Neidestam:
Zelda (Zelda #1)
Zelda: Kampen fortsätter (Zelda #2)
Zelda vs. Patriarkatet (Zelda #3)