I mörker gömd

Titel: I mörker gömd
Författare: Karin Slaughter
Antal sidor: 487 (Inbunden)
ISBN: 97891 5094 7083
Publiceringsår: 2020 (Original: 2009)
Originaltitel: Undone
Serie: Will Trent: #3
Första mening: "De hade varit gifta i precis fyrtio år men Judith käne fortfarande att hon inte visste allt om sin man."

Handling: En påkörd kvinna förs till sjukhuset med svåra skador. Väl där visar det sig att hennes skador inte bara kommer från krocken utan att hon har blivit torterad, men av vem? Och var kommer hon ifrån? I väntan på att kvinnan ska vakna från operationerna sätter Will Trent och hans kollegor igång en utredning. Snart finner de en fruktansvärd, mörk plats där han förstår att kvinnan hållits fången. En kort tid senare försvinner ytterligare en kvinna som liknar den påkörda kvinnan och polisen misstänker att de jagar en seriemördare. 

Omdöme: Jag tänker nog att jag är ett fan av Karin Slaughter ändå. Det kanske inte är det absolut bästa som jag har läst men man vet lite vad man får och man får alltid en bladvändare som är spännande från första till sista sidan. Jag har också kommit att uppskatta karaktären Will Trent en hel del, stereotypisk på det sättet att han är lite trasig och vilsen men har ändå något unikt över sig i att han oftast är väldigt snäll och att han har dyslexi. När jag skriver den här recensionen har det tyvärr gått en tid sedan jag läste ut boken och jag har hunnit glömma vad mina första intryck av boken var, vilket är lite synd. 

Jag är dock lite trött på hur Karin Slaughter porträtterar jargongen och synen på kvinnor inom poliskåren. Det var likadant när jag läste 'De fördärvade' och kanske har det synts tidigare också bara att jag har låtit det passera då. Men nu kan jag inte blunda för det längre, det känns bara gammalmodigt och tröttsamt med sexistiska skämt och mördare som hatar kvinnor bara för att de är kvinnor. Jag vet dock att boken är skriven 2009, men det känns ändå inte som en ursäkt för det är inte Så länge sedan ändå? Med det sagt så kommer jag absolut att läsa mer av Karin Slaughter och jag håller tummarna för att förlagen bestämmer sig för att ge ut serien om Will Trent i rätt ordning! 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible

Böcker som jag tidigare har läst av Karin Slaughter:
De vackraste
Den goda dottern
De fördärvade 
Triptyk
 (Will Trent #1)
Fraktur (Will Trent #2)