Fredagsfråga - Dåliga slut
 
Det är äntligen fredag och jag går min sista skoldag på Linnéuniversitetet (Flyttar ju nästa vecka så missar sista seminariet) och det känns riktigt skönt. Utbildningen har varit en stor besvikelse! Men det kanske jag inte ska skriva mer om förrän jag har fått mina poäng, man vet aldrig vem som läser. Betydligt roligare är ju bokbloggsjerkan som livar upp vilken fredag som helst och den här veckan handlar det om dåliga slut: Har du läst en bok som slutade på ett sådant sätt att du blev rejält besviken?
 
Hela den sista delen i Divergent-trilogin som är Allegiant, stor besvikelse! Först kommer Divergent som knappt går att lägga ifrån sig, sedan Insurgent som också är riktigt bra  men i Allegiant vet jag inte vad som händer? Hela boken är som sagt bara en enda stor besvikelse.
 
En annan liknande trilogi är Deliriumserien som har ett riktigt uselt slut. Jag var aldrig något riktigt fan av någon av böckerna men i Rekviem når den nästan bottennivå. Det värsta jag vet är när jag får känslan av att "var det här allt?" och det var precis vad jag fick, tyckte inte ens att alla trådar knöts ihop utan de fick hänga och fladdrafritt för vinden. 
 
 
#1 - Anettesbokboble

Det er virkelig kjedelig når bøker ikke innfrir forventningene. Jeg har ikke lest noen av bøkene du skriver om her, de er nok ikke helt min sjanger. God helg, hilsen Anette :)

#2 - Monika

Trådar som inte knyts ihop avskyr jag, däremot gillar jag lite öppna slut där inte alls skrivs en på näsan :) Har inte läst någon av de här serierna, men Divergent har jag på läsplattan.

Svar: Jag gillar också öppna slut, det är de som brukar stanna kvar i minnet längst :)
Carolina Edvinsson

#3 - David /OArYA

Just slutet i Allegiant är ju intressant om inget annat. Det är ju inte det slut som man som läsare förväntar sig, men som på sätt och vis är logiskt utifrån den resa som Tris gör. Men visst, när man läser det så tänker man "Vad faaan..."

Svar: Jag tyckte mest att det var lite fånigt. Det som händer Tris har jag inget emot men däremot allt annat som sker, samt att helt plötsligt en ny berättarröst får vara med ;)
Carolina Edvinsson

#4 - Helen

Rekviems slut gillade jag inte heller, precis som du säger alla dessa lösa trådar. Ush säger jag bara! =)

#5 - Elina

Jag favoriserar ju ofta öppna slut och hatar epiloger med "och så levde de lyckliga i alla sina dagar"-stuk... Därför är jag så arg på sista sidan/sidorna i Harry Potter-serien. Jag kommer aldrig komma över den känslan tror jag. ;O Jag kommer ihåg det ännu...

Svar: Ja, Harry Potter är ju en given kandidat. Hur kunde jag glömma!? Jag gillar också öppna slut mer :)
Carolina Edvinsson

#6 - MonsterSteffa (fd. Funderskan)

ÅÅH! HUNGERSPELEN! Herreguuuuud vad jag var besviken på andra delen, men särskilt sista delen! Tack för att du fick mig att komma på det... Även om inte du skrev om just Hungerspelen ^^

Svar: Haha varsågod, tror jag. Men håller med dig, jag har tydligen förträngt slutet märker jag nu, men antar att det slutar ganska lyckligt? Och det gillar jag inte ;)
Carolina Edvinsson

#7 - Holavedsbruden Ewa K

Har funderat på om det är svårt för en författare att hålla samma hög nivå genom tre böcker i en serie. Själv känner jag av det när jag jobbar med mina båda trilogier.

#8 - Ugglanoboken

Det är ju nästan jobbigare när en serie inte lever upp till förväntningarna, än ett dåligt slut i en fristående roman.

#9 - Lottens Bokblogg

Serier som slutar med "vad det här allt?" är verkligen en besvikelse.
Så synd att utbildningen inte var något bra!

#10 - Marie Eggimann

Ja men ibland blir hela boken sämre om slutet inte är bra. Har dock inte läst serien än.
Mia

Svar: Det kan jag helt klart skriva under på :)
Carolina Edvinsson

#11 - Helena, MsHisingen

Jag tyckte om Requiem ända tills jag slog ihop boken och upptäckte att jag hade hur mycket frågor som helst, var liksom för fast i texten för att märka det under läsningen. Alligient hade jag också lite svårt för, var så tung med förklaringar och det kändes som händelser från tidigare böcker upprepade sig ännu ett varv... Kan också hålla med kommentarerna ovan om de sista små inläggen i Harry Potter och Hungerspelen - hade varit så mycket bättre om man aldrig hade fått den där "i framtiden"-sammanställningen.

#12 - Zelly

Jag fick tänkta en lång stund men sedan föll valet på Allegiant för mig med.

#13 - Sanna

Så trist när man tagit sig igenom en hel serie och inte får det kvalitetsslut man förtjänat!

#14 - Maddes bokblogg

Åhh jag hoppas verkligen inte jag kommer bli besviken på Allegiant..

Svar: Då håller jag också tummarna! :)
Carolina Edvinsson

#15 - Anna

Nya titlar för mig så jag har inget att tillföra förutom ett tack för varningarna ;)

#16 - Therese

I Rekviem började jag nästan undra om någon skurit ut de sista kapitlen...

#17 - Freja

Jag har inte läst någon av de böcker du skriver om så jag kan inte ha någon åsikt, men jag förstår om det är en besvikelse när det är den sista delen i en trilogi som har ett dåligt slut!