Bambi

Titel: Bambi
Författare: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Antal sidor: 389 (Inbunden)
ISBN: 97891 8817 1528
Publiceringsår: 2016
Serie: Herkulesserien #3
Originaltitel: -
Första mening: "Universum är i uppror."

Handling: Efter en midsommarfest ute i skärgården verkar något fasansfullt ha skett på platsen. Döda kroppar ligger spridda över klipphällarna och det ser nästan ut som om de har begått kollektivt självmord. Men kan det verkligen stämma att unga människor med hög social status som har hela livet framför sig verkligen vill dö? När ytterligare ett liknande kollektivt självmord begås förstår polisen att det är något större som ligger bakom, kan det till och med hända igen? Kriminalinspektör Zack Herry har äntligen fått ordning på sitt trasiga liv. Men utredningen tar honom snabbt djupt ner i människans värsta mörker och Zacks värld rasar åter samman. Kan han komma upp till ytan innan fler människor måste dö?

Omdöme: Det här är en sådan bok som går väldigt snabbt att läsa ut och det passar mig perfekt just nu. Det är korta kapitel, en tempodriven handling och en inte alltför avancerad historia eller komplexa karaktärer. Jag har tyckt mycket om de tidigare delarna om Zack Herry men den här tycker jag blir lite svag. Det är inget fel på delen med polisutredningen, det är spännande och engagerande, men allt runtomkring är bara så himla förutsägbart. Zacks helomvändning från drogmissbrukare till familjefar var ju liksom väntat att gå i spillror och dessutom är det lite för osannolikt att det svenska polisväsendet ens accepterar att ha någon med den problematiken på en så pass högt uppsatt position. Och var det bara jag som var förvånad över att Zack bara är tjugoåtta år? Verkligen snabb karriärsklättring. Och han är inte den enda unga framgångsrika personen i den här boken. 

Men som sagt är det en väldigt snabbläst underhållningsdeckare och som sådan är den ju helt okej. Jag har dock lite svårt för språket ibland, vissa passager blir lite för flummiga och det känns lite som Mons Kallentofts signatur. Det är samma sak i hans serie om Malin Fors. Det är också lite problematiskt att det är så många trådar som får hänga i luften så länge, man tappar ju intresset och hoppet för att det någonsin kommer att lösa sig eller ens komma någon vart. Som allt det här med Zack Herrys mamma, kan vi inte bara skynda på den processen lite istället för att portionera ut småsmulor till ledtrådar? Trots detta kommer jag absolut att plocka upp fortsättningen i serien om Zack Herry! 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft & Markus Lutteman: 
Zack (Herkulesserien #1)
Leon (Herkulesserien #2)

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft:
Midvinterblod (Malin Fors #1)
Sommardöden (Malin Fors #2)
Höstoffer (Malin Fors #3)
Vårlik (Malin Fors #4)
Den femte årstiden (Malin Fors #5)
Vattenänglar (Malin Fors #6)
Vindsjälar (Malin Fors #7)
Jordstorm (Malin Fors #8)
Eldjägarna (Malin Fors #9)
Djävulsdoften (Malin Fors #10)
Himmelskriket (Malin Fors #11)